Rúzsa Magdinak döbbenetes követelményeknek kell megfelelnie, hogy Ferenc pápa előtt énekelhessen

Ahogy a legutóbb Tóth Gabi, most Rúzsa Magdi fog Ferenc pápa előtt énekelni.

2023. április 24., 07:48

Szerző:

A hétvégén Budapestre érkezik Ferenc pápa, aki szombaton az ország fiataljaival a Papp László Budapest Sportarénában találkozik majd – ezen az eseményen a katolikus egyházfő érkezése előtt többek között Rúzsa Magdi szórakoztatja majd a közönséget. Emlékezetes, hogy másfél évvel ezelőtt Tóth Gabit ért hasonló megtiszteltetés akkor, amikor a Ferenc pápa az Eucharisztikus Kongresszus alkalmából jött Magyarországra. A most szombat esti rendezvényen szintén fellép majd a Forráspont Band és a 4 Akkord Show Kórus.

Nos, a Ripost című lap írja, mennyire szigorú biztonsági intézkedések lesznek érvényben a rendezvényre vonatkozóan. Ezeknek természetesen Rúzsa Magdi produkciójának is meg kell felelnie, akinek szintén már órákkal az esemény kezdete előtt meg kell jelennie:

„a fellépőkkel már napokkal az esemény előtt közölték, hogy a színpadi technikát minél előbb a helyszínre kell szállítani. A műsort természetesen lepróbálják többször, az utolsó próba után, két nappal az esemény előtt minden hangszert be kell vinni az Aréna területére. A dobokat, a cintányért, a gitárt, a mikrofonokat, a legapróbb hangszer alkatrészeket is, ugyanis a fellépés napján már senki sem vihet magával semmit a kistáskáján kívül. Természetesen a személyes holmikat is nagyon szigorú ellenőrzés alá vetik a belépéskor.”

Az idei pápalátogatásnak egyébként hivatalos dala is van, amit Szőcs Reni, Nagy Bogi, Dolhai Attila, Dánielfy Gergő és Szandi énekel.

Ferenc pápa a Kossuth téren tart majd vasárnapi misét, ezért a budapesti templomokban most vasárnap délelőtt nem lesznek szertartások: az egyház mindenkit arra buzdít, hogy a nagy, közös szertartáson vegyen részt.

(Kiemelt kép: Rúzsa Magdi Instagramja)