Zalatnay Sarolta mégsem került utcára, megáldotta az esperes

A nehézségek ellenére végül szépen alakult Zalatnay Sarolta születésnapja.

2023. december 15., 08:14

Szerző:

Tegnap, azaz csütörtökön töltötte be Zalatnay Sarolta a 76. életévét. A legendás énekesnő tavaly elvesztette a házát a túlságosan magassá vált hiteltörlesztő-részletek miatt, de ekkor segítségére sietett egy barát, aki családostul Németországba költözött két évre, így addig Zalatnay Sarolta odaköltözhetett az üressé vált házba.

Csakhogy a két év hamarosan lejár, írja a Blikk, így úgy nézett ki, hogy a zenei legendának más lakhatás után kell néznie sürgősen, de a lap arról tudósít, hogy végül a helyzetet az oldotta meg, hogy ez a bizonyos barát mégsem tér vissza egyelőre Németországból, így Zalatnay Saroltának sem kell költöznie.

Az énekesnő egyébként a közösségi médiában arról posztolt a születésnapja kapcsán, hogy az évforduló alkalmából megáldotta az esperes. Így ír erről, valamint vallásos neveltetéséről:

„elindult egy reggeli adventi imádság a Szarvasi Evangélikus Ótemplomban »Angyali Reggelek« címmel, aminek én voltam a díszvendége. A közelgő szülinapom alkalmából megáldott engem Lázár Zsolt Esperes Úr. Nagyon örültünk egymásnak, hiszen evangélikus családból származom, – Édesanyám az Evangélikus Hivatalban dolgozott, a titkárságon nyugdíjáig – így szoros kapcsolatom volt az Evangélikus  Egyházzal. A Bécsi Kapu téri Evangélikus templomban konfirmáltak, ott énekeltem is a kórusban. Nagyon boldog voltam annak ellenére, hogy reggel 7 órai Istentisztelet volt az Adventre való tekintettel, így reggel 4-kor indultam. Hálás köszönetem Niki keresztmamájának, Kertész Évinek, aki bevállalta, hogy ezt az oda-vissza 400 km utat a hajnali órákban is megteszi értem. Ott ült mellettem a templomi padban is. Én pedgi nagyon köszönöm az Áldást – Édesanyám nevében is –, akinek ezt egy szép virággal továbbítom a temetőbe, hiszen nálunk családi szokás az, hogy amikor születésnapunk van, akkor felköszöntjük az Édesanyánkat is, akinek köszönhetjük, hogy világra jöttünk. »Erős vár a mi Istenünk« Amen.”

Mindezt Zalatnay Sarolta az alábbi posztban írja.

És ha ennyi nem lett volna elég, tekintse meg, hogyan köszöntötte fel a Mokka stábja Zalatnay Saroltát a születésnapján!

(Kiemelt kép: Zalatnay Sarolta Facebookja)