Stohl András arról beszélt, miért nem fog soha Kossuth-díjat kapni

Stohl András jogilag már nem minősül büntetett előéletűnek, de nem is ez a fő akadály.

2023. december 19., 10:34

Szerző:

Ungár Péter után Stohl András lesz Hajdú Péter következő vendége a Frizbi TV YouTube-csatornáján. Péntektől lesz megtekinthető a Beköltözve Hajdú Péterhez következő adása, benne az 56 éves színésszel, aki idén nagypapa lett.

A frissen publikált beharangozó szerint Hajdú Péter rákérdez Stohl Andrásnál a Kossuth-díjakra, amit szerinte rengeteg színész meg szokott kapni, de Stohl nem számíthat rá. Ezzel a színész is egyetért:

„volt ez a Lex Stohl. Amikor bent voltam a börtönben, akkor hoztak egy olyan törvényt, hogy nem kaphat állami kitüntetést, aki büntetett előéletű. Én a köztudatban mindig is az leszek, mert börtönben voltam, pedig ez már 3 éve elévült, ahogy kijöttem. Kaphatok [elvileg Kossuth-díjat], de biztos sokan felhorgadnának, hogy »ú, az alkoholista-narkós! Ez kap Kossuth-díjat?! És ez miért nem?« Én ebbe beletörődtem.”

Stohl András az előzetesben két legidősebb lányával, Stohl Lucával és Rebekával kapcsolatban is tesz egy súlyos vallomást, amikor Hajdú Péter bevallja, hogy neki nincs apaképe:

„a Lucának vagy a Rebusnak én ugyanúgy nem voltam apjuk.”

Alább látható a friss előzetes.

(Kiemelt kép: TV2/Ütős ötös)

Tegnap 15:23

Hamarosan piacra dobja egyedi, TISZA X AZAHRIAH snekaer kollekcióját a Tisza cipő az Astorián található boltjában. A rajongóknak nem árt majd igyekezniük, a cipők ugyanis mindössze két napig lesznek elérhetők.