Balázs Klári elárulta a titkot: igazából ezért vett be gyógyszert 1986-ban Molnár Csilla szépségkirálynő

Korda György és Balázs Klári jól ismerték a legendás Molnár Csilla szépségkirálynőt és családját.

2024. június 20., 10:40

Szerző:

Újra az érdeklődés középpontjába került a tragikus sorsú szépségkirálynő, Molnár Csilla élete és halála. A mindössze 17 évesen elhunyt hírességről Balázs Klári a Story magazin friss számának címlapsztorijában beszél, de nem az övé az egyetlen visszaemlékezés.

Lassan 40 éve Molnár Csilla tragédiájának

1985-ben először szervezték meg a Miss Hungary szépségkirálynő-választást Magyarországon a II. világháború óta. Az eseményt nagy érdeklődés övezte, és a győztes egy akkor 16 éves, kaposvári születésű, de Fonyódon élő lány volt, Molnár Csilla. A hirtelen jött siker és népszerűség azonban tragédiába torkollott: a fiatal szépség 1986. július 10-én öngyilkosságot követett el. 17 éves volt ekkor, és még egy év sem telt el azóta, hogy Magyarország szépének választották.

 Fotó: Fortepan/Gábor Viktor

A lány családja egy éttermet működtetett Fonyódon, Korda György és Balázs Klári innen ismerték őket, már évekkel korábbról jóban voltak nemcsak a vendéglátós házaspárral, hanem hirtelen országosan népszerűvé vált lányukkal is. A szépségkirálynő-választást követő időszakról a táncdalénekesnő így beszél:

„Csilla később sokat panaszkodott, hogy átverik és kihasználják. Sajnáltuk és szerettük volna segíteni, egyengetni az útját.”

Balázs Klári azt mondja, hogy hiába szerettek volna segíteni a Molnár Csillának, az édesapa útját állta saját lánya sikeréhez. Az énekesnő szerint ez lehetett a tragédia alapvető oka:

„Pista nehezen viselte, hogy már nem a sikeres és jóképű Molnár István vállalkozóként, hanem a szépségkirálynő édesapjaként emlegetik. Hatalmaskodó ember volt, Csillának pedig elege lett. De nem akart ő meghalni! Hát, fülig szerelmes volt, épp összeköltözést tervezett. Látva a boldogságát, mi Gyurival támogattuk is volna. De az élet végül közbeszólt...”

Balázs Klári szerint a szépségkirálynő csak rá akart ijeszteni az apjával azzal, hogy bevett egy csomó gyógyszert, és a véletlenek kegyetlen összejátszása okozta, hogy Molnár Csilla belehalt kétségbeesett tettébe:

„Az édesapja szívgyógyszereit vette be... ha bármi mást szed be, túléli. Ha előbb veszik észre, hogy mi történik odafent, a szobájában, akkor is megmenekül. Vagy ha nem olyan mentő indul el vele, amelyik végül visszafordul, mert nincs benne mentőorvos. Valamiért ezt a kis angyalt a Jóisten nem akarta itt hagyni a földön.”

Molnár Csilla egykori szerelme is interjút adott

A Kiskegyed videósorozatában a héten jelent meg a YouTube-on egy interjú Futács Károllyal, aki Molnár Csilla szerelme volt. A beszélgetés ajánlója többek között a következőket tartalmazza:

„Csilla hajdanán Futács Károly miatt hagyta el Flipper Öcsit, aki utána még hetekig telefonálgatott a lánynak, hogy fogadja vissza. Ám Csilla szerelmes volt Károlyba, és közös jövőt terveztek. Csilla babáról álmodozott, és házvásárlás előtt álltak. Futács Károly pedig nem folytatta tovább a viszonyát Zalatnay Cinivel, akivel akkor jött össze, amikor Csillával mosolyszünet volt a kapcsolatukban. A lány összecsomagolt, hogy a szerelméhez költözik. A bőröndje ott feküdt összecsomagolva az ágyán. Miután a szobájába utána ment az édesapja, történt valami, és Csilla bevette az apja szívgyógyszereit.”

Ezt az interjút alább tudja teljes egészében megtekinteni.

Ha úgy érzi, segítségre van szüksége, a lelki elsősegély-szolgálat a nap 24 órájában elérhető! Hívja most a bármely szolgáltatótól ingyenesen hívható telefonszámot: 116-123!

(Kiemelt kép: Fortepan/Gábor Viktor)