Titok a múltból: Korda György a tragikusan fiatalon elhunyt Szécsi Pál haláláról beszélt

Szécsi Pál ma ünnepelné a 78. születésnapját. A színész 48 évvel ezelőtt önkezével vetett véget az életének. 

2022. március 19., 07:49

Szerző:

Szécsi Pál Magyarország egyik legnépszerűbb énekese volt, mindössze 30 év adatott meg neki, de a neve máig fennmaradt. Az énekesnek több öngyilkossági kísérlete volt, de mindig időben érkezett a segítség, kivéve az utolsó alkalommal. Most kiderült, kit akart felhívni a halála előtt.

A színész születésnapjának évfordulójának alkalmából a Blikk felkereste Korda Györgyöt, aki jó barátja volt Szécsi Pálnak. Az énekes elárulta, hogy hiába érték a sikerek, a 30 éves korában elhunyt énekes sosem tudott igazán boldog lenni és valószínűleg ez lehetett az oka, hogy annyiszor próbált meg öngyilkos lenni. Korda György úgy gondolja, hogy barátja valójában sosem akart meghalni, inkább csak segélykiáltások voltak az öngyilkossági kísérletei. 

 (Forrás: dfp.hu)

„Máig összeszorul a szívem, ha arra gondolok, hogy milyen fiatalon halt meg Pali. Borzalmas volt elveszíteni, hiába telt el ennyi év, máig emlékszem, mit éreztem, amikor jött a hír, hogy meghalt”

– nyilatkozta a lapnak Korda György.

A 83 éves énekes azt is elárulta, ki az az ismert énekesnő, akit hívni akart a halála előtt Szécsi Pál. 

„Amikor kísérteni kezdte a gondolat, hogy véget vet az életének, mindig jelezte a barátainak, hogy baj lesz, készüljenek rá. Aztán amikor megtette, amit éppen megtett, gyorsan tárcsázta valamelyikük számát, elmondta, hogy mit történt, és ők rohantak is hozzá, vagy hívták azonnal a mentőt. Mindenki tudta, ha Pali rossz passzban van, akkor a telefon mellett kell ülni, mert bármikor érkezhet a hívás. Az utolsó ilyen alkalommal is szólt pár barátjának, hogy nincs jól. Harangozó Terit akarta hívni, de annyi gyógyszert vett be alkohollal, hogy elájult, és már nem ért el a telefonhoz, képtelen volt segítséget kérni. Ez a szomorú történet. Ha akkor előbb nyúl a telefonhoz, tovább élt volna...”

 

 (A képen Szécsi Pál és Harangozó Teri látható. Forrás: Fortepan/FŐFOTÓ)

Szécsi Pál gyermekkora sem volt egyszerű, édesanyja magára hagyta őt és nővérét, Katit, hogy Amerikába költözzön. A gyerekek ezután nevelőszülőkhöz kerültek. Azt, hogy az édesanyja elhagyta, az énekes sosem tudta igazán feldolgozni. Korda György részleteket árult el Szécsi és Domján Edit viharos kapcsolatáról is. Az énekes úgy gondolja, hogy ők nem is szerelmesek voltak, hanem inkább lelkitársak, így az sem véletlen, hogy Domján Edit is öngyilkos lett.

„Valahogy bennük volt az, hogy nem érdemes élni, nincs miért maradniuk”

– mondta Korda György.

Amennyiben ön is aggódik valakiért, vagy úgy érzi, hogy krízishelyzetben van, illetve segítségre van szüksége, kérjen segítséget, hívja a 116-123-as vagy a 06 80 820 111-es ingyenes telefonszámot, illetve kattintson ide további elérhetőségekért!

Még több cikk Korda Györggyel 

Korda György videóinterjú közben lett rosszul

Korda György vallomása: Tudjuk, hogy baj van

(Kiemelt kép: Fortepan / Szalay Zoltán)