Korda György videóinterjú közben lett rosszul

A felvételt egy bulvárlap készítette, amin Korda György a szívéhez nyúl és levegő után kapkod.

2021. december 3., 09:34

Szerző:

Korda György és Balázs Klári épp egy rendezvényen vettek részt, amikor is a Bors újságírójától tudták meg, hogy a táncdalénekes pályatársa és barátja, Ambrus Kyri elhunyt. A párt sokkolta a halálhír.

Ambrus Kyri, vagyis Ambrus Margit a Táncdalfesztiválnak köszönhetően vált ismertté, a hatvanas-hetvenes években pedig hatalmas sikernek és rajongótábornak örvendett. Az énekesnő-rádiós műsorvezető végül viszonylag fiatalon visszavonult, az elmúlt évtizedekben pedig elszigetelten élt újpesti lakásában, ahol csupán ápolónője látogatta. November 30-án, 76 éves korában távozott az élők sorából.

A táncdalénekesnő halálhíre megrázta pályatársait, köztük Zalatnay Saroltát és Korda Györgyöt is. Az énekes nagyon jó viszonyt ápolt Ambrus Kyrivel, épp ezért szinte sokkolta, amikor a Bors újságírója közölte vele a szomorú információt. Hirtelen nem is tudta, mit mondjon, levegő után kapkodott, ezért felesége, Balázs Klári sietett a segítségére. Mindezt a lap kamerája rögzítette. A szomorú felvételt ITT nézheti meg.

(Kiemelt kép: dfp.hu)