Botrány lett az anyakönyvvezetőnél, amikor Korda György el akarta venni Balázs Klárit: A művész úr nem házasodhat meg

Egy meghökkentő sztori került elő arról, amikor Korda György el akarta venni Balázs Klárit annak idején.

2024. július 22., 09:46

Szerző:

Korda György hosszú ideig udvarolt Balázs Klárinak annak idején, és amikor az énekesnő végre beadta a derekát, akkor a legrosszabbkor derült ki valami roppant kellemetlen.

Korda György kitartóan udvarolt Balázs Klárinak, miközben...

Korda György és Balázs Klári életéről nemrég jelent meg könyv A Korda címmel, és a Story.hu ezekből közöl most részleteket. A kötetből kiderül, hogy Korda György annak idején milyen kitartóan udvarolt Balázs Klárinak, és az énekesnőben fel is merült, hogy milyen furcsa, hogy a híres táncdalénekes rengeteg nőt megkaphatna, mégse csapja a szelet senki másnak, csak neki.

„Gyuri, ne haragudj, te tartozol valakihez? Mert hogyha igen, akkor hagyjuk az egészet”

– tette fel a kérdést Balázs Klári, amikor érezte, hogy kezd közöttük komolyra fordulni a dolog. Ez volt a válasz:

„Klárika, érzelmileg tényleg nem tartoztam senkihez, tulajdonképpen független voltam. Azért azt nem tagadom le, hogy egy nő várt akkor engem. Mondhatom, hogy elraboltál tőle.”

Egy idő elteltével Korda György feltette a nagy kérdést, meglehetősen egyedi formában:

„Klárika, te mikor válsz már el? Nem akarom, hogy a szeretőm legyél. Azt akarom, hogy a feleségem legyél. És amikor azt feleltem, hogy ezt én is akarom, csak annyit mondtál, hogy akkor pakold össze a cuccodat, és gyere át hozzám!”

Erre Balázs Klári igent mondott, és végül a pár anyakönyvvezető elé járult. Na de ekkor...

„Bementünk a tanácsházára, hogy bejelentkezzünk mint házasulandó pár. Az anyakönyvvezető hosszan nézte a papírjaimat, majd közölte, hogy a művész úr sajnos nem házasodhat meg. Korda úrnak ugyanis már van felesége, kettő meg nem lehet senkinek.”

Korda György nem számított ekkora sikerre

Az idei év nemcsak azért fontos Kordáék életében, mert könyvük jelent meg, hanem azért is, mert nagykoncertet adtak májusban hatalmas sikerrel. Az RTL-től a Fókusz stábja volt kint a stadionban, és többek között azt kérdezték meg a legendás táncdalénekestől, hogy gondolta volna-e annak idején Dob utcai kisgyerekként, hogy ennyi évtizeddel később ekkora helyszíneket fog megtölteni. Így válaszol erre Korda György:

„Azt se tudtam, hogy énekes leszek. Azt se tudtam, hogy 85 és fél éves leszek. És azt se tudtam, hogy 66 évig énekelek vagy még tovább, ha a Jóisten úgy akarja. Persze, hogy ne tudtam semmit. Én úgy érzem, hogy egy kivételezettje vagyok a Jóistennek, aki ilyen életet adott nekem.”

Alább találja a riportot, amiben a táncdalénekes házaspár mindkét tagja bevallja többek között azt is, hogy ennyi évtized elteltével még mindig izgulnak egy-egy fellépés előtt.

(Kiemelt kép: RTL/Fókusz)