Fenyő Miklós elárulta, milyen viszonyban vannak a Hungária-tagok így a nagykoncert után: Valami megváltozott

Fenyő Miklós, Szikora Róbert, Novai Gábor és Dolly június 1-én adtak nagykoncertet. Három hét elteltével adott helyzetjelentést a zenekar sztárja.

2024. június 23., 07:51

Szerző:

31 év után újra összeállt a régi Hungária együttes, miután Fenyő Miklós és Szikora Róbert is túl tudták tenni magukat a közöttük régóta húzódó viszályon legalább egy koncert erejéig. Vagy esetleg tovább is...?

Fenyő Miklós helyzetjelentést adott

Fenyő Miklós hivatalos Instagramján jelent meg a héten az alábbi üzenet, utalva a három héttel ezelőtt, június 1-én hatalmas sikerrel megtartott nagykoncertre.

Koncert után is tartjuk a kapcsolatot, telefonon beszélgetünk, és lám, személyesen is összejövünk.
Dzsungelrock-hangulatban töltöttünk egy estét.
»Valami más lett, megváltozott…«”

– áll a napszemüveges szmájlival és pálmafa-emojival hangulatosabbá tett helyzetjelentésben, de Fenyő Miklós azt kéri az instagramos bemutatkozásában, hogy ne ágyazzuk be a képeit, úgyhogy az ehhez tartozó fotót ide kattintva tudja megtekinteni.

Úgyhogy Instagram helyett mutatjuk inkább az RTL Fókusz című műsorának riportját a koncertről, ha ön még nem látta volna. Több, mint kétórás show-t láthatott a Puskás Arénában 50 ezer néző. Novai Gábor már itt is említi, hogy szerinte visszajöttek azok a régi energiák, amik összetartották az 1980-as Hungáriát.

Fenyő Miklós és Szikora Róbert között nem volt ez mindig így

Még tavaly, amikor a nagykoncert hírével előállt az együttes, Szikora Róbert mesélt a Blikknek arról, hogy hogyan látja most a rendkívül sikeres retrózenekar feloszlásának korszakát, illetve a csárda két dudásának viszályát.

„Én nem Fenyő Miklós miatt jöttem el, hanem az egész Hungária együttes zárt ki engem, és tette lehetetlenné a helyzetemet. Nem mondom, hogy Miki volt a felelős, hiszen ez egy hattagú zenekar volt, amiben többiek ugyanúgy gondolkodtak, mint Miki”

– többek között ezt meséli most Szikora Róbert arról, hogy mi történt 1982-ben.

Van valaki, akivel azonban úgy tűnik, Fenyő Miklós még nem békült ki: Bodnár Attila azt mondja, egykori együttestársa továbbra sem áll vele szóba, pedig annak idején együtt dolgoztak a Modern Hungáriában. Igaz, Fenyő Miklós sosem titkolta, hogy nem igazán érzi magáénak a produkciót, csak a pénz miatt vesz részt benne.

Egyszer fenn, egyszer lenn címmel 1988-ban jelent meg az utolsó albumuk, és amikor a Modern Talking karrierje véget ért, a két frontember kapcsolata meg is szakadt. Bodnár Attila és Pap Rita 2004-ben Ausztriába költöztek, innen tértek vissza nemrég.

Ezzel kapcsolatban Bodnár Attila most a Blikk hasábjain tett hatalmas bejelentést szintén tavaly: visszatér a Modern Hungária is, igaz, Fenyő Miklós nélkül, mert a két zenész továbbra sincs jóban. Ehelyett Bodnár Attila a feleségével, Pap Ritával és lányukkal, a 27 éves Bodnár Fannival alakított új formációt a régi slágerek felfrissítésére, de a produkció sikerét nagyban veszélyezteti, hogy Bodnár Attilánál aztán a karácsony táján elkapott covid tragikusan súlyos és talán permanens következményekkel járt.

(Kiemelt kép: RTL/Fókusz)