Fenyő Miklós a régi házibulikról nosztalgiázva elárulta, hány csajt vitt el: Azért hívtak engem, mert jó magnóm volt

Fenyő Miklós a régi bulikról mesélt, és Szikora Róbert is elárulta, hány évesnek érzi magát és szokott-e még csajozni.

2024. március 14., 08:59

Szerző:

Június elsején lesz a nagy Hungária-koncert, és az újra összeálló együttes legendás felállásának kialakulása 45. évfordulójának ünneplésére összejött most Fenyő Miklós, Szikora Róbert, Dolly és Novai Gábor. 1979 előtt is működött ugyan a Hungária, de abban az évben volt, hogy új tagok csatlakozta a zenekarhoz, és az együttes a rockabilly felé fordulva megteremtette a stílust, ami legendássá tette őket.

Fenyő Miklós ráadásul kedden töltötte be a 77. életévét, tehát ő szintén a születésnapját ünnepelte. A múltra visszatekintve a következő sztorit meséli el huszonhárom-huszonnégy éves korából az RTL Fókusz című műsora által készített riportban:

„házibuli volt, én vittem a magnómat. Azért hívtak engem, mert nekem nagyon jó magnóm volt, nagyon jól szólt. És aztán én vittem el a legtöbb csajt, amikor vége volt a bulinak. Legalább hármat! Hazakísértem őket...”

Szikora Róbert fiatalabb, de decemberben ő is kerek 70 lett már, legalábbis a Wikipédia szerint. Ő maga máshogy tudja:

„én 24 éves vagyok. Most legyünk ilyen rock'n'rollisták: nekem jampi a szívem, tudod? Forró jampi. Én szeretek bulizni, szeretek táncolni, szeretek fellépni... Csak csajozni nem, mert egy csajom van, a feleségem, de azt nagyon szeretem. Úgyhogy én jól vagyok. Ha valaki azt mondja, hogy hetven éves vagy... Hát, gondolja azt, hogy én 70 vagyok, én meg 24-nek gondolom magam.”

Alább lehet megtekinteni a teljes riportot a születésnapi buliról.

Szikora Róbert egyébként nemrégiben mesélt a Blikknek arról, hogy hogyan látja most a Hungária feloszlásának korszakát, ami után hosszú ideig nem álltak szóba egymással Fenyő Mikóssal.

„Én nem Fenyő Miklós miatt jöttem el, hanem az egész Hungária együttes zárt ki engem, és tette lehetetlenné a helyzetemet. Nem mondom, hogy Miki volt a felelős, hiszen ez egy hattagú zenekar volt, amiben többiek ugyanúgy gondolkodtak, mint Miki”

– többek között ezt meséli most Szikora Róbert arról, hogy mi történt 1982-ben.

Három év telt el ezek után úgy, hogy nem voltak jóban, de aztán egy találkozásnak köszönhetően újra kibékültek Fenyő Miklóssal. Erről így beszél most:

„1985-ben találkoztunk az Országos Rendező Irodában, és nem tudtunk úgy elmenni egymás mellett, hogy ne öleljük meg egymást.”

Az újraegyesülő Hungária nagykoncertjét 2024. június 1-én, szombaton tartják majd a Puskás Arénában. A jegyek már kaphatóak, az árak 9900 Ft és 50 000 Ft között mozognak. 2024-re egyébként Dolly szintén nagykoncertet tervez, és az Edda fennállásának 50. évfordulójáról megemlékező buli a múlt héten volt, szóval idén nincs hiány nosztalgiakoncertekből.

(Kiemelt kép: RTL/Fókusz)