Fenyő Miklós a felesége elvesztéséről vallott: Nagy trauma, valahogy fel kellett dolgozni

Fenyő Miklós nemcsak az őt ért traumára, hanem az örömökre is visszaemlékezik új interjújában.

2023. január 16., 08:08

Szerző:

Nagyinterjút közöl Fenyő Miklóssal a Bors című lap. Ebben a 75 éves zenei legenda többek között arról beszél, hogy a mai napig mennyire szeret koncertezni, hogy mennyire érdekli a foci, illetve hogy nem egy pacsirta-típus: későn szokott kelni és általában délután este a legaktívabb.

Azzal kapcsolatban is kap azonban kérdést, hogy hogyan van most, felesége elvesztése után tíz évvel. Erre Fenyő Miklós a következőket mondja:

„nagy veszteség, nagy trauma. Valahogy fel kellett dolgozni, ez nagyon-nagyon sok munka. Sajnos nem vagyok egyedül ebben a »műfajban«. Senkinek nem kívánom. Az élet megy tovább.”

De természetesen nemcsak a fájdalmakról, hanem az örömről, a pozitív dolgokról is beszél Fenyő Miklós. A következők szavakkal tekint vissza immár több, mint fél évszázados karrierjére:

„nagyon-nagyon szerencsésnek gondolom magam. A sorstól én annyi jót, és annyi örömforrást kaptam, amellyel nem könnyű együtt élni, helyén kell tudni kezelni. Megpróbálom visszaadni azt a szeretetet, amit kapok az emberektől és úgy értékelni, hogy ez nem feltétlen természetes, hogy így van, így lett. Nem lehetett ezt előre tudni 55 évvel ezelőtt, de valahogy mindig ezt kaptam az emberektől.”

Fenyő Miklós a jövőbe tekintve azt mondja, hogy az új évnek új reményekkel vág neki. A járvány időszakában két zenés, színházi darabot írt, most ezek színpadra állításán dolgozik, hátha összejön valamelyik.

(Kiemelt kép: Gazdag Éva – dfp.hu)