Bodnár Attilánál drámai fogyatékosságot okozott a covid: Kilátástalan a helyzetem

Bodnár Attila pályája végét jelenti, ha ez a tünet megmarad, hiszen így nem tud dolgozni.

2024. február 2., 11:43

Szerző:

Körtvélyessy Zsolt a szívproblémái után bosszantó maradványtünettől szenved, de Bodnár Attila még rosszabbul járt. A Modern Hungáriából is ismert énekes azt mondja, karácsonykor covidos volt, és bár a betegségen magán már túl van, visszamaradt egy tünet, ami ellehetetleníti a karrierjét.

„A Covid idegi hallásvesztést eredményezett nálam, miközben nem hallom jól a kívülről érkező hangokat, belül folyamatosan szól a fejemben meg a fülemben egy sípoló, sziszegő hang”

– mondja a 71 éves híresség a Blikk című lapnak adott friss interjújában.

„A jövő héten megyek nyaki ultrahangos vizsgálatra, február közepén koponya MR-re, hogy kiderítsék, ideiglenes-e a baj, avagy maradandó elváltozásokról van szó. Ez utóbbi végzetes lenne, hiszen énekes vagyok, szükségem van a tiszta hallásomra”

– teszi hozzá Bodnár Attila. A kilátások kétségkívül igen aggasztóak, de a zenész mindent megtesz a gyógyulás érdekében, amit csak az orvosok javasolnak. Az interjú többek között a következő mondatot is tartalmazza, ami érzékelteti, a zenész számára mennyire kétségbeejtő ez a helyzet:

„ha nincs szerencsém, marad a hallásvesztés, a sziszegés és a kilátástalan helyzetem.…”

Zenész létére talán nem is érhette volna nagyobb csapás annál, hogy elveszti a hallását, már csak azért is, mert Bodnár Attila a nyáron még nagy visszatérésre készült.

A '80-as évek közepén a Modern Talking által népszerűvé tett trendet vitte tovább Bodnár Attila Fenyő Miklóssal, aki sosem titkolta, hogy nem igazán érezte magáénak a Modern Hungária nevű produkciót, csak a pénz miatt vesz részt benne.

Egyszer fenn, egyszer lenn címmel 1988-ban jelent meg az utolsó albumuk, és amikor a Modern Hungária karrierje véget ért, a két frontember kapcsolata meg is szakadt. Bodnár Attila és felesége, az énekesnőként szintén sikeres Pap Rita 2004-ben Ausztriába költöztek, innen tértek vissza nemrég Magyarországra.

Ezzel kapcsolatban Bodnár Attila tavaly a Blikk hasábjain tett nagy bejelentést: visszatér a Modern Hungária, igaz, Fenyő Miklós nélkül, mert a két zenész továbbra sincs jóban. Ehelyett Bodnár Attila a feleségével, Pap Ritával és lányukkal, a 27 éves Bodnár Fannival alakított új formációt a régi slágerek felfrissítésére:

„az évek során folyamatosan kérték a rajongóink, hogy csináljunk Ritával egy olyan együttest, ahol többen is énekelnek, és a Modern Hungária-slágereimet az újakkal együtt előadjuk. Így érlelődött meg mára bennem, hogy életre keltsem a Bodnár Attila – Modern Hungária Slágershow produkciót.”

A formációnak még további tagjai is lehetnek

(Kiemelt kép: YouTube/Pap Rita – Bodnár Attila)