Fény derült a több évtizedes titokra: a Szomszédoknak ezért lett vége valójában

Kiderült, hogy Bujtor István volt az, aki elkaszálta a Szomszédokat. 

2023. december 28., 10:44

Szerző:

Kiderült, miért ért véget 13 év után a Szomszédok című sorozat. A döntést akkor sokan nem értették, hiszen még az utolsó években is nagy kedvence volt a nézőknek, és kiemelkedő nézettséget produkált. Kiderült azonban, hogy a sorozat producere, Bujtor István már egy másik munkában láthatta inkább a jövőt.

A Szomszédok producere saját új sorozatot indított, ezért kellett a Szomszédokat elkaszálnia. Az ikonikus sorozat 1987-től 1999-ig futott. Először Horváth Ádám volt az egyetlen, aki a produkciót kézben tartotta, de egy idő után elfáradt, és később jött Bujtor István, aki kezdetben stúdióvezetőként volt jelen, majd rendezőként is közreműködött, valamint később a Magyar Televíziónál megváltoztak a viszonyok, pénzügyi hatalmat kapott a produkció felett producerként  - írta meg a Blikk.

„Mondhatni, kivette Ádám kezéből a hatalmat, aki akkor már nagyon belefáradt a munkába, kezdett betegeskedni is,  és ezt – teljesen jogosan – Pista kihasználta. Nem bírálom őt, hiszen nagyszerű szakember volt, de tény, hogy ezt a helyzetet nem tudta kezelni, és ugyanabba a hibába esett, mint maga Ádám, hogy mindent ő akart csinálni. Nem volt ő sem könnyű helyzetben, hiszen a hatalmi változások miatt a televízió is összevissza fizetett, így Bujtor sem tudta a gázsikat időben odaadni a stábnak. Idővel felére csökkentette a fizetéseket, aztán volt, amikor ki is maradt 1-2 hónap” 

– nyilatkozta a lapnak Bujtás János, a sorozat másik rendezője.

Ezt követően Bujtor úgy döntött, hogy a Szomszédokat befejezi és a pénzt a Komédiások című sorozatba tette bele, aminek Kern András volt a főszereplője, de csupán néhány epizódot élt meg. A sorozatban még Pásztor Erzsi is szerepet kapott, valamint a stáb egy része ugyanaz volt. 

„Én egy alkalommal voltam a Komédiásokban, és arra emlékszem, hogy mondott Pista egy gázsit, ami nagyon kevés volt. A dupláját kértem, és azt gond nélkül megadta, ám így is hamar vége lett a sorozatnak” 

– nyilatkozta a Blikknek Pásztor Erzsi.

(Kiemelt kép: Wikipédia)