Eszenyi Enikő új botránya: nemzeti kincsnek gondolja magát, kifúrta Pásztor Erzsit

Verebes István mesélt arról, Eszenyi Enikő hogyan viselkedett a Játékszínben.

2023. április 3., 15:13

Szerző:

Eszenyi Enikő is szóba kerül Verebes István új interjújában. Kadarkai Endre Szavakon túl című műsorában a Heti hetesből is ismert rendező először azt említi, hogy Pásztor Erzsi Eszenyi Enikő miatt hagyta ott a Játékszínt, illetve a Csodálatos vagy, Júlia című előadást.

„Eszenyi, úgy látszik, nem tanul. Egy ilyen tehetséges, fantasztikus képességű nő, aki rendezőnek is nagyszerű! Azt hallom, hogy amikor a Játékszínben eltörte a csuklóját és hívták a mentőt, azt kiabálta, hogy »hordágy!« Erre mondták a mentők, hogy ha valaki eltöri a csuklóját, nem szoktak hordágyat hozni. Eszenyi viszont azt felelte, »én egy nemzeti kincs vagyok!« – állítólag. Én találkoztam ilyen tehetséges emberrel, akik elvesztik az eszméletüket”

– mondja Verebes István, hozzátéve, hogy nem érti, Eszenyi Enikő hogyan viselkedhet még mindig így az eddig botrányok után.

„Hogy miért nem józanodik ki, azt nem értem. Márton Lászlónak [a Vígszínház egykori igazgatójának], Isten nyugosztalja, nagy felelőssége van ebben. Amikor az Eszenyi Enikőnek hagyta megrendezni az Antonius és Kleopátrát úgy, hogy ő maga játszotta a Kleopátrát, amihez egyébként semmi köze nincs, és Kaszás Attila volt Antonius, akinek ehhez szintén semmi köze nem volt, onnan nem volt megállás. Ott meg lett szédítve az Enikő. Miért nem elég, ha valaki tehetséges? Miért kell hatalmat gyakorolni?”

– meséli Verebes István az alábbi interjúban, hozzátéve, hogy nem érti, a színészek miért hagyják magukat megalázni. Őt magát is megalázták annak idején, Szőke István például azt mondta neki, hogy „lerúglak a színpadról”.

A Blikk egyébként egy másik névtelen bennfentest is megszólaltatott, aki megerősítette, hogy Eszenyi Enikő valóban megint így viselkedett a csuklótörésekor.

Eszenyi Enikő az újabb botrányra egyelőre nem reagált (igaz, a korábbira sem), legutóbbi posztjával a szolnoki Koldusopera-előadást ajánlja követőinek.

(Kiemelt kép: Eszenyi Enikő Instargamja)