Halász Judit elmondta a véleményét Eszenyi Enikőről: Nem szeretnék vele egy színházba kerülni többé

Halász Juditnak sincsenek jó emlékei Eszenyi Enikővel kapcsolatban.

2023. január 27., 12:37

Szerző:

2020-ban bombaként robbant a hír: a Vígszínház akkori és régebbi tagjai összefogtak Eszenyi Enikő ellen, akiről állították, hogy verbális erőszakot és agresszív vezető kommunikációt folytat a próbák során. Halász Judit szintén egyike volt azoknak a színészeknek, aki felszólalt az ügyben. 

A Kossuth-díjas színművész  a Heti Libazsír című YouTube-műsor vendégeként elárulta, hogy a Vígszínházzal kapcsolatban vannak nagyon szép, de nagyon rossz emlékei is. Őszintén beszélt a jubileumi évadáról, ami egybeesett a betegsége utáni visszatéréssel, de a darabjából nem nagy előadás lett, csupán egy kis stúdióban kapott helyett. A színésznő elárulta, hogy ez rosszul esett neki, valamint  egy kicsit megbánta, hogy ennyi ideig hűséges maradt az intézményhez. 

„Hol megbánom, hol nem bánom meg. Voltak periódusok és időpontok, amikor megbántam, és azt mondtam, nekem mégiscsak el kellett volna innen mennem, de voltak olyan időpontok is, amikor jól éreztem magam. Az utolsó években már nem szerettem bemenni sem a Vígszínházba, az Eszenyi-korszakban. Ez nagyon rossz érzéssel töltött el, fájdalmas néhány év volt”

- mondta Halász Judit a műsorban, amit a Blikk szúrt ki. 

Halász Judit őszintén bevallotta, hogy soha többé nem akar együtt dolgozni a Vígszínház egykori igazgatójával:

„Ő tényleg egy kitűnő színésznő, aki nagyon sok nagyszerű dolgot csinált, és remélem, hogy fog is csinálni, de én nem szeretnék vele egy színházba kerülni többé”

- jelentette ki a színésznő. 

Halász Judit elmondta, hogy most is van benne egy kis rossz érzés, mert leveszik a műsorról az egyik darabot, amelyben főszerepet játszik, ugyanis a Covid alatt az egyik streaming előadásnak nem volt sikere. A Blikk kereste Eszenyi Enikőt is az ügyben, de nem kívánt nyilatkozni.

(Kiemelt kép: Youtube - Heti Libazsír)