Eszenyi Enikő 3 év után újra Budapesten játszik: kiderült, melyik rendező választotta őt

Eszenyi Enikő színházigazgatóként távozott, színésznőként tér vissza Budapestre.

2023. január 11., 09:18

Szerző:

3 éve volt, hogy nagy botrány közepette Eszenyi Enikő távozott a Vígszínház éléről: több kollégája azzal vádolta meg, hogy igazgatóként-rendezőként mérgező légkört teremtett, megalázóan viselkedett beosztottjaival.

Azóta a 62 éves színész-rendező nem játszott, nem alkotott Budapesten, egészen mostanáig. Kedden ugyanis Eszenyi Enikő élőben jelentkezett be az Instagramon, és elmesélte, újra a fővárosban próbál. A Csodálatos vagy, Júlia! című darabban fog szerepelni, Szikora János rendező választotta őt ki, az előadás a Játékszínben lesz. Az alábbi videón az látható, ahogy Eszenyi Enikő bemegy a színházba a próbára.

Eszenyi Enikő egyébként figyelmeztet is a fenti bejelentkezésben, hogy évek óta nem nyilatkozott semmit senkinek, így csak az hiteles, amit ő maga mond az Instagramján.

A színésznő továbbra is megosztó személyiségnek mondható: egy évvel ezelőtt Járai Máté vetette fel, hogy szabad-e szeretni Eszenyi Enikőt, és úgy tűnik, akkor az a válasz érkezett (Lengyel Tamástól legalábbis), hogy nem.

(Kiemelt kép: Eszenyi Enikő Instagramja)