Járai Máté megdöbbentő posztot publikált Eszenyi Enikőről: Szabad-e...?

„Szabad-e szeretni Eszenyi Enikőt?” – írja Járai Máté.

2022. január 8., 11:10

Szerző:

Járai Mátét sokan realityszereplőként vagy a Reggeli műsorvezetőjeként ismerik az RTL Klubról, de a 43 éves híresség azért alapvetően színész. Péntek este legutóbbi munkájáról posztolt, amelyben Eszenyi Enikővel dolgozott együtt. Eszenyi Enikőnek botrányos körülmények között kellett távoznia a Vígszínház éléről, miután kiderült, hogy mérgező, kollégái számára elviselhetetlen légkört teremtett munkája során, beosztottjaival elfogadhatatlan módon viselkedve.

Nos, ezekhez a hírekhez képest megdöbbentően más hangnemet üt meg Járai Máté posztja, aki a következőket írja:

„Szabad-e szeretni Eszenyi Enikőt? Szabad-e fontosnak tartani a Vele közös munkát? Szabad-e azt éreznem, hogy szerencsés vagyok, hogy megadta az élet, hogy dolgozhattam Vele? Szabad-e mondani, hogy sokat tanultam Tőle? Szabad-e szeretnem a társulatomat az együtt átélt hosszú próbafolyamatért, amikor mindannyian ugyanazt éreztük, mikor Eszenyi azt mondta 3/4 10kor, hogy a 3.részt mégegyszer elölről, szabad-e úgy gondolnom, hogy emiatt a produkció miatt érkeztem meg és fogadott be egy fantasztikus társulat. Stockholm szindróma, így hívják, amit most érzek. Remegve vártam, hogy végre bemutassuk, most pedig hiányozni fog, hogy hétfőn este már nem lesz összpróba! Lesz viszont más: cirkuszi mutatvány, ahol egyetlen rossz mozdulat és lezuhansz a mélybe, de már tudom, lent áll egy társulat, akik elkapnak, ha elvétem az ugrást! Köszönöm! Ez MOST és ITT van, nem AKKOR és OTT.”

 Íme a poszt.

A Kecskeméti Nemzeti Színházban Eszenyi Enikő rendezésében bemutatott, Cirkuszhercegnő című operettről van szó, amelyről a rendezőnő a következő videót publikálta nemrég.

(Kiemelt kép: Eszenyi Enikő Instagramja)