Lehetetlen házikó: ha 15 másodperc alatt rájön, hol a hiba a képen, akkor ön a legintelligensebb 5%-ba tartozik!

Egy takaros kis házikó egy szép, zöldellő tájban – idillinek tűnik, de ez így lehetetlen. Hol a hiba a képen?

2024. augusztus 16., 11:21

Szerző:

Egy újabb képes feladványt mutatunk alább, és ez most megint abba a típusba tartozik, amelyikben meg kell találni, hogy hol a hiba a rajzon.

Megvan a hiba 15 másodperc alatt?

Ne a fenti képrészletet böngéssze, hogy hol lehet a hiba, hiszen ahogy szoktuk, a teljes rejtvényt csak alább mutatjuk. Sok bevezető már nem is kell az interneten terjedő, például a UniverseCover által is publikált feladványhoz azon kívül, amit már tud: a lényeg annyi, hogy ha 15 másodperc alatt rájön, hogy mi a hiba a képen, miért lehetetlen, amit az alábbi rajz ábrázol, akkor ön a legintelligensebb 5%-ba tartozik az emberek között! Pillantson az órára, aztán pedig kezdje böngészni a képet!

 Kép: Universe Cover

A megfejtést az oldal alján találja

Ha most itt rögtön közölnénk a megfejtést, akkor fennállna a veszélye, hogy aki nem görget extraóvatosan, annak túl korán lelőjük a poént. Ezért álljon itt egy lazán kapcsolódó érdekesség, hogy egy kicsit eltávolítsuk a megfejtést a feladványtól. A fenti házikóhoz némileg hasonlatos az az ingatlan ugyanis, ami egykor Zámbó Jimmyé volt, és amivel kapcsolatban tavasszal tette közzé a család, hogy egyszerűen képtelenek eladni, ezért lejjebb viszik az árat.

A családot jól ismerő bennfentes árulta el a Story.hu-nak hogy az eredetileg meghirdetett 49 millió forint helyett most már 46 millióért árulják a ráckevei nyaralót.

„Ennél lejjebb már nem szeretnének menni”

– figyelmeztet a bennfentes, hogy most már tényleg érdemes lecsapni az ingatlanokra a potenciális vevőknek, mert ennél jobb ajánlat nem fog érkezni. Az ingatlant márciusban mutatta meg Zámbó Adrián, és az RTL számára a következőket nyilatkozta:

„Ez egy annyira elszigetelt környék, hogy gyakorlatilag 4 vagy 5 szomszédunk van összesen. Csak vízi közlekedéssel megközelíthető, ezért is vette meg apu anno, merthogy tudta, hogy ide el tudunk vonulni. Aztán vagy sikerült, vagy nem, mert nyilván annak idején apu, mivel sokat voltunk itt, nagyon sok zenét írt itt, nagyon sok zenét szerzett itt és énekelt, ezért a szomszédok hamar megtudták, hogy itt miről van szó és ki lakik itt.”

Alább lehet megtekinteni a riportot, ami ezek szerint mégsem gyakorolt elég vonzóerőt a potenciális vevőkre, hiszen azóta lapértesülések szerint lejjebb kellett szállítani az árat.

Na de most térjünk vissza a képrejtvényhez!

Itt a megfejtés

Nos, a kép bal szélén látható fák egyértelműen mutatják, hogy éppen igen erős szél fúj a kép jobb oldalától bal felé. Ennek ellenére a házikó kéményéből a füst balról jobb felé száll fel – ez így lehetetlen. Hát innen fújt a szél...

(Kiemelt kép: Universe Cover)