Horoszkóp: ön jobb- vagy baloldali a csillagjegye alapján? Mutatjuk!

A horoszkóp szerint az ember csillagjegye a politikai nézeteket is meghatározza.

2023. december 4., 15:46

Szerző:

A horoszkóp szerint bizonyos csillagjegyek szülöttei kifejezetten szeretik a változást és mindenük a szabadság és a haladás, míg mások ragaszkodnak a megszokotthoz, a hagyományoshoz. Ez összefüggésben lehet a bal- illetve jobboldali beállítódottsággal is, hiszen a jobboldalon általában a korábbi évszázadok állandó értékeit képviselő konzervatívok helyezkednek el, a baloldaliak viszont a társadalom felzárkóztatását sürgetik a legutóbbi idők változásaihoz igazodva.

Nos, a YourTango.com nevű oldal készítette el a csillagjegyek politikai nézetek szerinti rangsorolását, és ennek alapján mutatjuk a leginkább baloldali és a leginkább jobboldali csillagjegyeket.

A leginkább baloldali

Vízöntő (01.20.–02.18.)

A Vízöntő egy kalandozó alkat, egyéni, a saját útját járja, és azt szeretné, hogy egyrészt mindenki más is ezt tehesse, másrészt nem tűri, ha a kalandvágyában korlátozni akarják. Fontos azonban a számukra az igazságosság, hisznek az egyenlőségben, általában nagyon intelligensek is – és a többségük az elemzés szerint ezeket az értékeket általában a baloldalon találja meg a politikában. Dobrev Klára például február másodikán született, tehát Vízöntő.

Kos (03.21.–04.19.)

A Kosok általában szintén baloldaliak, mivel amit a fejükbe vesznek, azt véghez is viszik, függetlenül attól, hogy a társadalom milyen szemmel néz rájuk. Azt teszik, amit helyesnek gondolnak, fütyülve arra, hogy mit mondanak az ügyben a hagyományok vagy a mások szemében tekintéllyel rendelkező személyek. A Kosokból rendkívül gyakran hiányzik a csordaszellem: csak azért, mert más is azt csinálja, ő nem érzi önmagára nézve ugyanazt a dolgot kötelezőnek. Pottyondy Edina erősen kormánykritikus humoristanő egykor a Momentum elnökségi tagja volt: ő április 8-án született, tehát szintén Kos.

A leginkább jobboldali

Bika (04.20.–05.20.)

Ez a csillagjegy a kitartásáról, lojalitásáról, illetve csökönyösségéről ismert. Ha kiválaszt egy oldalt, a végletekig kitart mellette, így a Bika a természeténél fogva igen hagyománytisztelő, és gyanakvással fogadja a környezetében, illetve a világban végbemenő változásokat. Ennek alapján természetesen azért nem minden Bika feltétlenül konzervatív és/vagy szavaz jobbra, de például Németh Szilárd Bika, hiszen április 24-én született.

Bak (12.22.–01.19.)

A Bikához némileg hasonlóan a Bak szintén egy igen makacs csillagjegy, aki ráadásul olyan környezetben érzi magát a legjobban, ahol kristálytiszták és stabilak a játékszabályok. A Bak általában nem a szabályok megváltoztatását akarja, hanem az a célja, hogy a szabályok közé beilleszkedve, azok mentén valósítsa meg, amit akar. Csak extrém esetben hajlandó szakítani a hagyományokkal. Kövér László december 29-én született, Tóth Gabi pedig január 17-én tehát mindketten Bakok.

További inkább baloldali csillagjegyek még

Oroszlán (07.23.–08.22.) Mérleg (09.23.–10.22.) 

Skorpió (10.23.–11.21.) Nyilas (11.22.–12.21.)

További inkább jobboldali csillagjegyek még

Ikrek (05.21.–06.21.) Rák (06.22.–07.22.)

Szűz (08.23.–09.22.) Halak (02.19.–03.20.)

(Kiemelt kép: Shutterstock/Olga Bolbot)

Horoszkóp