Csepeli önkormányzat: Németh Szilárd rendelte el az Orbán-idézetek kirakását

Németh Szilárd korábban maga is felháborodott, hogy Orbán Viktor-idézetek kerültek a csepeli Jedlik Ányos Gimnázium falaira, pedig az önkormányzat szerint éppen az ő utasítására történt – tudta meg a Szabad Európa.

2023. szeptember 6., 18:01

Szerző:

„A felirat kihelyezését a miniszterelnök úr tudta és beleegyezése nélkül Németh Szilárd rendelte el”

– ezt válaszolta a Szabad Európa megkeresésére a csepeli önkormányzat sajtóosztálya a Jedlik Ányos Gimnázium felújításával kapcsolatban.

Nemcsak a csepeli Jedlik Ányos Gimnázium aulájába, de a tornaterembe is raktak egy Orbán Viktor-idézetet a felújítás után.

Szabó Szabolcs csepeli országgyűlési képviselő Facebookon jelentette be, hogy lekerült az iskola faláról az Orbán-idézet

„A csepeli gimnázium faláról leszedték a pártpolitikai üzenetet! Sok sikert kívánok minden diáknak és pedagógusnak a tanévhez, remélem most már teljesen zavartalan lesz a gimi működése.”

Az ügyben Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke és csepeli választókerületi elnöke is megnyilvánult, aki közösségi oldalán azt írta: „Egyetértek az igazgató úr és a tankerület álláspontjával: meg kell védenünk a Jedlik szellemiségét és nyugalmát a támadásoktól! Pártpolitikának nincs helye az iskolában.”

Ennek fényében különösen érdekes a csepeli önkormányzat Szabad Európának küldött tájékoztatása. Ebben azt írták:

„Bár a szerződést önkormányzatunk írta alá, a beruházást teljes egészében a magyar állam bonyolította Németh Szilárd vezetésével. Az említett feliratról nem tudtunk, a koncepciótervben és a belső látványtervekben, amelyet átadtunk kivitelezésre, nem szerepelt. A felirat kihelyezését a miniszterelnök úr tudta és beleegyezése nélkül Németh Szilárd rendelte el. Az intézmény vezetőjének álláspontjával egyetértünk.”

(Kiemelt kép forrása: Facebook/Németh Szilárd)