Egyre több helyen tűnnek fel Orbán Viktor bölcsességei, már matricán is terjed az ige

Nem csak a csepeli Jedlik Ányos Gimnázium nebulói láthatják nap mint nap Orbán Viktor bölcsességeit, de egy kis Nógrád vármegyei falu lakói is – írja a Telex.

2023. szeptember 3., 15:30

Szerző:

A lap olvasója egy szendehelyi hirdetőátblán fotózta le a csepeli Jedlik Ányos Gimnázium aulájában kifüggesztett Orbán-idézeteket tipográfiailag is követő, proffeszionálisnak tűnő matricát. 

Azt nem tudni, hogy ki ragasztotta ki a matricát Orbán Viktor hét „törvényével” – írja a Telex.

A „Magyarország hét törvényének” is nevezett bölcsességcsokor egy 2020-as Orbán-beszédben hangzott el, és pont ezeket az idézeteket gravírozták arra a tükörre, ami most a miniszterelnök irodájának falán ékeskedik. A hét „törvény”:

  1. Haza csak addig van, amíg van, aki szeresse!
  2. Minden magyar gyermek újabb őrhely!
  3. Az igazság erő nélkül keveset ér!
  4. Csak az a miénk, amit meg tudunk védeni!
  5. Minden mérkőzés addig tart, amíg meg nem nyerjük!
  6. Határa csak az országnak van, a nemzetnek nincs!
  7. Egyetlen magyar sincs egyedül!

(Kiemelt kép: Orbán Viktor intelmei a csepeli Jedlik Ányos Gimnázium felújított aulájának falán a 2023. szeptember 1-jei tanévnyitón. Fotó: Dömötör Csaba, Facebook)




Tegnap 11:38

Orbán Viktor újabb interjút adott a svájci Weltwoche munkatársának, Roger Köppelnek. Ezúttal arról beszélt, hogy mi történt pontosan a Moszkvában tett látogatásakor.

Hétfő óta Magyarország látja el az Európai Unió Tanácsának soros elnökségével járó feladatokat, aminek jegyében Orbán Viktor hiperaktívvá vált a diplomácia terén. Ez a túlbuzgóság ugyanakkor nem vált ki osztatlan sikert a testület tagjai körében.