Lekerült az Orbán-idézet az iskola faláról

A frissen felújított csepeli Jedlik Ányos Gimnázium faláról hétfőre virradóra eltűnt a nemzeti színekkel keretezett Orbán-idézet.

2023. szeptember 4., 09:48

Szerző:

Szabó Szabolcs csepeli országgyűlési képviselő Facebookon jelentette be, hogy lekerült az iskola faláról az Orbán-idézet

„A csepeli gimnázium faláról leszedték a pártpolitikai üzenetet! Sok sikert kívánok minden diáknak és pedagógusnak a tanévhez, remélem most már teljesen zavartalan lesz a gimi működése.”

Azt, hogy a „Magyarország hét törvényének” is nevezett bölcsességcsokrot ki szedette le, vagy hogy egyáltalán ki rakatta fel, nem tudja. Ahogy az igazgató sem, hogy kerülhetett oda a felirat. Mindenesetre Aáry-Tamás Lajos oktatási ombudsmanhoz panasz érkezett, ezért vizsgálatot indított az ügyben.

Amint arról korábban beszámoltunk, augusztus végén Dömötör Csaba fideszes képviselő tette közzé azokat a képeket, amelyeken a frissen felújított csepeli Jedlik Ányos Gimnázium falát Orbán Viktortól származó idézettel díszítették, emellett a felújításnak emléket állító táblát is avattak, ezen Orbán Viktor neve mellett a csepeli fideszes országgyűlési képviselő, Németh Szilárd neve is szerepel. Nem sokkal később egy szendehelyi hirdetőtáblán is megjelent ugyanez az idézet. 

(Kiemelt kép: a frissen átadott csepeli gimnázium falán a miniszterelnök nemzetiszínű bölcsességei. Forrás Dömötör Csaba FB-oldal)