Tóth Gabi szerint keresztényüldözés folyik ma Magyarországon

Tóth Gabi keresztény, Tóth Gabi úgy érzi, hogy üldözik, ergo...

2022. május 25., 07:46

Szerző:

Tóth Gabi többször is hangoztatta már, hogy szerinte őt azért kritizálják, mert keresztény. Most a keresztény zenéről volt hivatott beszélni az M5 csatornán az Ez itt a kérdés című műsorban, az adás másik két vendége Dolhai Attila és Andelic Jonathan Jota volt. Tóth Gabit már a felvezetésben azzal mutatták be, hogy a Máté evangéliumának azzal a részletével azonosul, hogy „boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa”.

Az énekesnő először azt említi, hogy a zenészei többsége szintén hívő, minden fellépés előtt imádkozni is szoktak. Tóth Gabi azzal folytatja, hogy azért szokott imádkozni, hogy minden az Isten akarata szerint történjen, hiszen...

„...én hiszek azért a sötét oldal erejében, és ez egy állandó küzdelem tud lenni, és kísért minket. Sokszor én is éreztem, hogy ott liheg az ördög a nyakamban. De valahogy mindig az a lényeg, hogy olyan tisztán tudom tartani a hitemet, hogy nem tudta átvenni az irányítást. A pénz, a hatalom, a csillogás, a gőg – én nagyon hálás vagyok, hogy ezeket megúsztam.”

A műsorvezető itt emlékeztet arra, hogy keresztény gőg is létezik, amellyel kapcsolatban Andelic Jonathan Jota megjegyzi, hogy nem biztos benne, hogy nyilvánosak az ezzel kapcsolatos gondolatai. Erre mondja Tóth Gabi a következőket:

„azt gondolom, hogy azokat az időket éljük, amikor már ezekről beszélni kell, és igenis bátornak kell lenni. Hiszem, hogy azért valahol egy keresztényüldözés van. Én ezt tapasztalatból is…”

Valamivel később a műsorban Tóth Gabi Dolhai Attila monológjába belevágva a következőket mondja:

„Isten ajándéka az az adottság vagy tehetség, amit kapunk. Nekem ez az állandó félelmem, hogy ezt ne vegyék el tőlem, hogy méltó legyek rá. És méltón tudjam ezt az adományt... és közvetítőként működni. Mert én nem azt élem meg, hogy ez az én nagyságom, sose azt éltem meg.”

Tóth Gabi az interjúban azt szintén említi, hogy ő úgy érzi, hogy meglátja másokon, hogy hívők-e vagy nem, és biztonságban érzi magát azokkal, akiken látja, hogy keresztények.

Íme a teljes műsor.

Tóth Gabi további emlékezetes megnyilvánulásai az utóbbi hetekből

Tóth Gabi keményen kritizálta a magyar anyákat: íme, mit kifogásol

Tóth Gabi elmondta, hogyan alázták meg értelmiségi kollégái

Tóth Gabi elmondta, miért „bízik a rendszerben”

(Kiemelt kép: Tóth Gabi Instagramja)