Tóth Gabi keményen kritizálta a magyar anyákat: íme, mit kifogásol

Tóth Gabi szerint az anyák 80%-a bűnös ebben.

2022. május 24., 12:20

Szerző:

Tóth Gabi új bejegyzést publikált a blogjában, amit a Család.hu nevű oldalon vezet. Ebben a fő téma az, hogy két és fél éves kislánya, Hannaróza milyen nehéz helyzetekbe szokta hozni a szüleit, például azzal, hogy megőrül a lufikért, vagy azzal, ha elfogja a „szeparációs szorongás karöltve a dackorszakkal”.

Azzal kapcsolatban, hogy lánya hogyan szokott viselkedni más gyerekek társaságában, például egy játszótéren, Tóth Gabi a következőket írja:

„ahogy az én gyerekem a lufit és labdát veszi el előszeretettel másoktól, tőle meg a homokozólapátot, -vödröt és úgy egyáltalán minden mást. Persze az én harcos Marikám nem hagyja magát és visszavesz mindent, sőt még azon felül is. Eleinte ilyenkor közbeléptem, leguggoltam mellé és próbáltam elmagyarázni neki, hogy ez nem szép dolog, adja vissza, és majd ő is megkapja, ha a másik kisgyerek kijátszotta magát vele. Ezt ő általában meg is értette, de azt tapasztalom, hogy a szülők többsége nem így viselkedik.”

És itt következik Tóth Gabi kritikája az anyákkal szemben:

„kár szépíteni, az anyukák nyolcvan százaléka nyomkodja a telefonját, és nem is tudja, hogy mit csinál a gyereke. Ha mégis látják, hogy a gyerekük éppen homokot szór egy másik gyerek szemébe, vagy éppen kitépi egy másik baba kezéből a játékot, akkor sem avatkoznak közbe.”

Tóth Gabi azzal fejezi be bejegyzését, hogy számára nagy dilemmát jelentenek ezek a helyzetek, amikor a gyermeke összevesz egy másik gyerekkel, de a másik gyerek szülője rá se hederít a dologra:

„nem akarom, hogy a személyemet illető előítéletek Hannira is kiterjedjenek (bár már most észreveszek egy-két pillantást, ami egyértelműen ennek szól). De azt sem akarom, hogy én mindig rászóljak a saját gyerekemre egy másik gyerek védelmében, és ebből Hanni azt szűrje le, hogy érte meg nem állok ki… Szóval ez nekem tényleg nagy dilemma. Mint oly sokszor, most is szívesen veszem az ezzel kapcsolatos észrevételeket, tanácsokat. Ti hogyan viselkedtek a játszótéren? Engeditek, hogy »lemeccseljék« egymás között a gyerekek, ki nyeri a lapátot, vagy próbáljátok tanítani nekik a társas együttélés alapszabályait?”

Tóth Gabi és a család

Tóth Gabi családi fotót tett közzé és közben fontos gondolatokat osztott meg

Tóth Gabi elárulta, ki vigasztalta ebben az „elképesztő nehéz” időszakban

Tóth Gabi elmondta, min akadt ki teljesen a gyerekneveléssel kapcsolatban

(Kiemelt kép: Tóth Gabi Instagramja)