Zámbó Krisztián apja, Zámbó Jimmy hangszeres tudásáról: Azt kellett mondani, hogy jól játszol, apu

Zámbó Jimmy a fia szerint minden hangszeren jól játszott, egy kivétellel.

2023. december 1., 10:26

Szerző:

Régi videófelvételeket mutatva édesapja, Zámbó Jimmy emlékét idézi Zámbó Krisztián a Fókusz új riportjában. Az alább megtekinthető anyag korábban nem látott, házi videókat tartalmaz, amik között több olyan is van, amin Zámbó Jimmy szintetizátoron játszik.

Ezzel kapcsolatosan Zámbó Krisztián azt mondja, hogy édesapja egy kivétellel minden hangszeren tudott játszani:

„minden hangszeren [játszott], kivéve a hegedűt. Azon katasztrofálisan, de arra is azt kellett mondani, hogy jól játszol, apu. De katasztrofális volt! Nem... A hegedű nem működött neki, de amúgy minden hangszeren. Annyira megvolt az érzéke hozzá, tanulta is...”

Zámbó Krisztián azt fájlalja az interjúban, hogy édesapját annak idején a zenészszakma nem igazán fogadta be, most pedig már kezdik őt elfelejteni az emberek:

„apu nagyon nagy divat volt, a dalai. Persze a szakma valamilyen okból nem nagyon szerette volna elfogadni őt. Sajnos ő ezzel sokat meg is küzdött, de a népnek kellett Zámbó Jimmy. Nagyon nagyot veszített a nép, hogy apu nincsen. Az viszont engem zavar, hogy egy kicsit megfeledkeztünk a dalairól – én nem. Az is zavar, hogy [...] annyiféle Jimmy-replika létezik már, meg annyi mindenki szeretne Zámbó Jimmy lenni kisebb-nagyobb sikerrel.”

A videóból kiderül az is, hogy Zámbó Jimmy mennyire szerette az állatokat, az egyik felvételen egy csikó születésénél segédkezik.

(Kiemelt kép: RTL/Fókusz)