Járai Máté színészt bizarr baleset érte úszás közben – videó

Járai Máté bevallja, hogy gyerekkorában nem tudott jól úszni, és ehhez képest most meg a Balaton-átúszásra készül, de szenvedett egy bizarr balesetet felkészülés közben.

2024. július 10., 14:16

Szerző:

Járai Máté ma, azaz szerda délelőtt visszatért a műsorba, amit egy időben ő is vezetett: az RTL Reggelibe. Itt többek között arról is beszélt, hogy a színháza, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház neki szavazta meg a Kecskemét kedvence címet, ezt a díjat tartja a kezében a 45 éves színész az alábbi képen.

Az interjú másik nagy témája viszont az úszás volt.

Járai Máté át akarja úszni a Balatont

Drága mulatság, de Járai Máté nagy dolgot vett a fejébe: át fogja úszni a Balatont. A következőképpen beszél erről a mai interjúban:

„Ezt én már nagyon régóta a fejembe vettem, ez egy bakancslistás álom. [...] Az hozzátartozik ehhez a történethez, hogy 3 éve, amikor a Survivor volt, és tudtam, hogy rengeteg vízi feladat lesz, akkor én azért elmentem egy úszásoktatásra, ahol csak engem oktattak, tehát nem gyerekekkel kerestük a gumikacsákat a víz alatt. Én például azt, hogy úgy menjek le a víz alá, hogy nem kell befogni az orromat, azt most tanultam meg felnőtt fejjel. És iszonyú büszke voltam, és mentem haza, [mondtam] a Kírának, hogy egy újabb gumikacsát/gumifókát hoztam föl! Te annyira cuki vagy, hogy ennek 40 évesen így tudsz örülni! De tényleg, ez egy nagyon jó élmény, ha valamit felnőtt fejjel tanulsz meg.”

Járai Máté azt mondja, sokat futott korábban, és bár az úszótudása hagyott maga után kívánnivalót, azért már ebben is nagy gyakorlata lett mostanra, órákat úszott már korábban egyfolytában, a feleségének, Járai Kírának úgy kellett integetnie a partról, hogy jöjjön már ki a vízből. Ehhez képest különösen meglepő, hogy milyen bizarr balesetet szenvedett Járai Máté úszás közben:

„Én félmaratonokat futottam, soha semmi baja nem volt se a bokámnak, se térdemnek. Most úsztam másfél órát, és kábé az ötödik percben... »Áú!« Odakaptam, és gyerekek, kiment a bokám a víz alatt! Én nem tudom, hogy ilyet ki tud még, de szerintem Guinness-rekorder vagyok ebben. Víz alatti bokakiforduló világbajnok. Ilyen nincs! Kíra végig meg volt győződve róla, amikor látta a lila duzzanatot, hogy belerúgtam egy kőbe vagy a másik lábamba, de nem. Most innen tőletek egyből a gyógytornászomhoz megyek, aki be fogja tape-elni, tekergeti – én fél lábbal is leúszom!”

Járai Máté azt mondja, hogy mindezzel együtt már nagyon várja a Balaton-átúszást, amire július 20-án kerül majd sor (a lassan harminc fokos vízhőmérsékletű tóban). Alább találja a teljes interjút, kattintson a play gombra!

Járai Máté házfelújítástól stresszel

Járai Máté és felesége, Járai Kíra egyébként közben nagy házfelújításban vannak, ami rengeteg stresszel jár. Erről nemcsak a fenti videóban van szó, hanem az alábbiban is, amit a házaspár maga készített és publikált a YouTube-on.

(Kiemelt kép: RTL/Sajtóklub/Reggeli)