Járai Máté vallomása: „Nagyon rossz lenne, ha például egy fiúba lennék szerelmes, és nem foghatnám meg a kezét nyilvánosan”

Járai Máté a Pride-hónap lezárásával szólalt meg. 

2023. augusztus 2., 05:49

Szerző:

Járai Máté évekkel ezelőtt őszintén felvállalta a biszexualitását, valamint azt is, hogy a feleségével, Járai Kírával nyitott kapcsolatban élnek. A népszerű színész kiáll amellett, hogy egy olyan világban szeretne élni, ahol minden hónap Pride-hónap, tehát az embereket nem bélyegzik meg a szexuális irányultságuk miatt. 

„Ne legyen kiváltság, hogy az emberek felvonulhatnak a szabadságukért, az életigenlésükért, vagy bármiért, amiért harcolnak. Az, hogy még 2023-ban egyáltalán valamiért harcolni kell Magyarországon, az Európai Unióban, nagyon elkeserítő. Sajnos, a politikai nyomás nagyon befolyásol mindent, mert egy ideális világban ma már nem lennének bizonyos társadalmi elvárások, például, hogy egy nőnek szülnie kell, vagy hogy csak és kizárólag a monogámiában hiszünk, vagy hogy nem ismerjük el az azonos neműek házasságát”

 – nyilatkozta Járai Máté az InStyle magazinnak.

A színész szerencsésnek vallja magát, mert neki nagyon nyitott gondolkodású szülei voltak, ezért elfogadóan néztek a világra, és az édesanyjával beszéltek is erről, hogy milyen az, amikor két fiú szerelmes. Járai Máté édesanyja azt mondta a fiának, hogy többféle szerelem létezik. 

„Nekem egészen véletlenül van egy női szerelmem, azért, mert én ebbe a lélekbe szerettem bele, de nagyon rossz lenne, ha például egy fiúba lennék szerelmes, és nem foghatnám meg a kezét nyilvánosan. Az egész mögött ugyanis a legfájóbb pont a gyűlöletkeltés” 

 –  mondta Járai Máté a lapnak, valamint hozzátette, bízik abban, hogy ez egy nap megváltozik majd.

(Kiemelt kép: Járai Máté Instagramja)