Járai Máté szerint a monogámia önzés

Járai Máté meglepő vallomást tett a párkapcsolatról.  

2023. május 30., 09:51

Szerző:

Járai Máté már több alkalommal beszélt arról, hogy nyitott kapcsolatban él feleségével, Kírával, ám ennek ellenére van olyan párkapcsolati vonatkozás, amelyet saját maga számára nem tud elképzelni. Ez pedig az úgynevezett poliamor kapcsolat, ami azt jelenti, hogy valaki egyszerre két vagy több emberbe szerelmes, vagy több ember iránt van érzelmi kötődése is. Most a Blikknek beszélt erről, és a féltékenységről, valamint a monogámiáról is megosztotta gondolatait. 

„Sokféle dologban akarok hinni és el tudom képzelni, hogy működőképes lehet egy olyan viszony, ahol több ember keresztbe szereti egymást. Magam is irigykedve nézem a poliamor kapcsolatokat, ám nehezen tudom elképzelni, hogy így éljek, mert szeretem az állandóságot, és nem tudom, képes lennék-e egyszerre több emberhez ragaszkodni hosszútávon. A Kírával való kapcsolatom alatt velem is előfordult kétszer, hogy érzelmileg érintett lettem valaki által, de ott nem hosszan tartó állapotról volt szó, és végeredményben megerősített abban, hogy mennyire szeretem a feleségemet”

mondta.

Hozzátette, szerinte a monogámia önzés:

„azt gondolom, a monogámia téves elvárás a mai világban, önzőség a párunkat a saját tulajdonunknak tekinteni. Szerintem a megcsalásnak nem kéne szakító oknak lennie, hiszen majdnem mindent meg lehet beszélni egy kapcsolaton belül.”

A színész szerint a féltékenység bizonyos mértékig egészséges és normális érzés, de nem szabad túlzásba vinni.

Járai Máté gyakran tölti a hétvégét Horányban, amelyről most 24 órán át elérhető Instagram sztorijában osztott meg friss képeket, de mint közösségi oldalán látható, pár hete is ott pihent.

(Kiemelt kép: Járai Máté Instagram-oldala)