Bodrogi Gyula arról beszélt, milyen pályára készült a színészet előtt: Szégyelltem magam

Bodrogi Gyula a 90. születésnapján a balesete utáni állapotáról is beszámolt: ezt már tudja egyedül csinálni.

2024. április 16., 08:37

Szerző:

Bodrogi Gyula hatalmas évfordulót ünnepelt tegnap: betöltötte kerek 90. életévét. A Nemzet Színésze a születésnapja alkalmából az RTL Fókusz című műsorának adott interjút, visszatekintve a pályájára, illetve egyúttal hírt adva az állapotáról is. Emlékezetes, hogy Bodrogi Gyula még egy hónappal ezelőtt esett el a Nemzeti Színház lépcsőjénél, így nyilatkozott a Blikknek arról, hogy hogyan történt a baleset:

„Jöttem le a színház lépcsőjén a színészbejárónál, amikor beakadt a sarkam és putty, már a földön is voltam.”

Ezek után a röntgen azt mutatta ki, hogy Bodrogi Gyula az esés közben csontrepedést szenvedett. A színészlegenda így beszélt ennek okáról:

„az esés közben próbáltam védeni magam, ezért a bal kezemmel tenyereltem le, ezt viszont a csontom bánta. Azóta fel van kötve a kezem.”

Bodrogi Gyula így van most

A friss riportban Bodrogi Gyula a következőket meséli az állapotáról, elismerve, hogy igencsak megviselte az elmúlt egy hónap, illetve a csontrepedéssel járó fájdalom:

„ma már egyedül vettem fel a zoknit két kézzel. Két kézzel fújtam az orrom. A gyógytornász egy csodálatosan kedves asszony. Vidáman fogadott, de itt hátul tudom, hogy meg fog kínozni.”

Bodrogi Gyula jelenleg 3 színházban játszik, folyamatosan új bemutatókra készül. Példátlanul hosszú és sikeres karrierjére visszatekintve azt is elárulja, hogy annak idején matematika-fizika szakos tanárnak készült, illetve népitáncolni is járt, de végül a színészi pályán kötött ki:

„engem mindig valahogy belevittek a színjátszásba. Az biztos, hogy tudom, hogy szégyelltem magam, meg nem mertem játszani... De mindig, amikor iskolába kerültem, akkor azt mondták, hogy mondjak verset vagy szerepeljek.”

A korával kapcsolatban a következőket mondja:

„a Jóistent arra kérem, hogy addig éljek, amíg meg nem halok... de addig éljek!

Alább lehet megtekinteni a teljes interjút, amiben Bodrogi Gyula többek között az okosóráját is megmutatja.

Egyszer már a halálból is visszajött

A Nemzet Színésze tavaly egyébként az Almárium című műsorban vendégeskedett a Duna TV-n, és már ekkor beszélt a közelgő 90. születésnapjáról. A korával kapcsolatosan így fogalmazott:

„gyáva vagyok. Nem merek foglalkozni a korommal. Ez olyan sok, hogy ha megkérdezi valaki, hogy hány éves vagyok, akkor azt mondom, hogy 1934-ben születtem. Legalább számoljon ő! Mire kiszámolja, addigra túl vagyunk a nehezén. Azt kimondani, most komolyan! Azt kimondani, hogy... hát az borzasztó.”

Emlékezetes, hogy a legendás színész egyszer még a klinikai halálból is visszajött, amiről a Bors című kiadványnak nyilatkozott szintén tavaly:

„én jártam odaát, de Merkely professzor visszahozott. Nekem megijedni sem volt időm, meg nem is voltam annyira magamnál, hogy megijedjek. Annyira emlékszem, mentem le a lépcsőn, éreztem valamit, visszafordultam, de akkor már Angéla hívta Merkely doktort, nekem ez az egész elszállt. Majd arra ébredtem, hogy meg voltam mentve! Engem valószínű a színpadról visz majd el a Jóisten, mert azt kértem.”

(Kiemelt kép: RTL/Fókusz)