Alföldi Róbert elárulta: ahogy öregszik, ezt egyre kevésbé szégyelli

Alföldi Róbert a Vígszínházba visszatérve említette meg, mit hoz a kor.

2024. szeptember 18., 09:52

Szerző:

Alföldi Róbert rendezi az Egy nő anatómiája című darabot a Vígszínházban, a két főszereplő Petrik Andrea és Telekes Péter lesznek. A darab bemutatójáról a Best magazin tudósít.

Alföldi Róbert a könnyekig meghatódott

Alföldi Róbert 1992-ben szerezte meg a diplomáját a Színház- és Filmművészeti Főiskolán (akkor ugye még főiskola volt), és azonnal szerződött a Vígszínházhoz. Itt rendezett először, ebből az alkalomból készült a következő interjú 1995-ben.

Nyolc év után, 2000-ben döntött úgy Alföldi Róbert, hogy szabadúszó lesz, ekkor távozott a Vígszínház társulatából. Ezek után tért most vissza, évtizedek kihagyása után. Az évadnyitó sajtótájékoztatón Alföldi Róbert a következőket mondta arról, hogy annyira sok érzelmet kavar fel benne a visszatérés, hogy nem tudja megállni könnyek nélkül:

„Itt kezdtem a pályámat, nyolc évig ide tartoztam, a Házi Színpadon volt az első rendezésem. Az ember megöregedett, és ötven felett minden ilyen szép emléktől elkezd sírni, és igazából az a jó benne, hogy az ember egyre öregebb, hogy elkezdi ezt már nem is szégyellni. Teljesen elkapott a múlt. Nagyon erősen megütött. Az életem része, és az életem része is fog maradni.”

Alföldi Róbert a címlapra is került a Bestnél a fenti gondolatokkal.

Alföldi Róbert kiállt a gyermekek védelme érdekében

Alföldi Róbert nemcsak a Vígszínházban, hanem a Radnóti Színházban is rendez ebben az évadban. Az itt dolgozó alkotók egy fontos kezdeményezéshez csatlakoztak, amiben természetesen Alföldi Róbert is szerepet vállalt.

„A Radnóti Miklós Színház társulata és tágabb alkotóközössége szolidaritását fejezi ki a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség/Hungarian Evangelical Fellowship és az Oltalom Karitatív Egyesület mellett. E szervezetek munkatársainak sok száz gyerek számára utolsó szalmaszálat jelentő hiánypótló és példaértékű munkája mostanra teljesen ellehetetlenült.
Az alkotók kiállnak azokért, akiknek a hangja nem hallható, kiállnak a gyermekek védelmében, felszólalnak az embertelen rendelkezések ellen. Azt üzenik: az együttérzés kevés, nem hallgathatunk tovább.”

Az alábbi videóban a következő művészek szerepelnek Alföldi Róberten kívül: Erdős Virág, Schneider Zoltán, Sebestyén Aba, Valló Péter, Porogi Ádám, Tóth Ildikó, Bata Éva, Berényi Nóra Blanka, Szenteczki Zita, Bálint András, Gazsó György, Martin Márta, Sodró Eliza, Nagy Péter István, Csoszó Gabriella, Mészáros Blanka, Szikszai Rémusz, László Zsolt, Pál András és Kováts Adél.

(A kiemelt kép a Játék a kastélyban című előadáson készült a Centrál Színházban. Fotó: Alföldi Róbert Facebookja)