Ezért sírta el magát Németh Lajos élő adásban – videó

Németh Lajos meteorológushoz a fia, Németh Balázs érkezett a stúdióba.

2024. július 18., 10:08

Szerző:

Németh Lajos meteorológus tegnap ünnepelte 74. születésnapját, aminek alkalmából felköszöntötték őt csatornája, a TV2 reggeli műsorában, a Mokkában. Volt meglepetésvendég és elérzékenyülés is.

Németh Lajos a fiával ünnepelt

Németh Lajos felköszöntésekor a meglepetésvendég a fia, Németh Balázs volt, aki tűzijátékkal díszített tortával állított be a stúdióba. Az M1 hírolvasója, aki aztán az atlétikai világbajnokságot szervező Budapest 2023 NZrt. vezérigazgatója lett, azt mondja, ha telefonon beszél édesapjával, akkor általában nem a köszönés az első, hanem rögtön egy olyan kérdés, mint például:

„Ott már esik?”

Németh Lajos erre viccesen elmeséli, hogy meteorológusként valóban szinte az egész élete az időjárás körül forog, jártában-keltében is annyit kémleli az eget, hogy gyakran előfordul vele, hogy kutyapiszokba lép a belvárosban.

Németh Balázs így méltatja édesapját az interjú vége felé:

„Ami inspiráló számomra is, és szerintem nagyon szép történet: 74 éves ugye, és Vámosmikoláról, egy kis, Pest megyei faluból, az Ipoly völgyéből, a helyi általános iskolából, ahol most nem tudom, hogy van-e még ajtó vagy víz, vagy vannak-e éppen mosdók, de onnan lépkedve az Arany János Gimnáziumon és az ELTE-n keresztül lett belőle Németh Lajos, az ország Németh Lajosa. Ezen én sokat szoktam gondolkozni, hogy léteznek-e ma még ilyen történetek, vagy mi kell ahhoz, hogy ilyen történet létezzen, hogy 1950-től most éppen 2024-ig, de még ez folytatódik – valaki onnan ide...”

Meglepő lehet, hogy Németh Balázs nem Pest vármegyét, hanem Pest megyét említ édesapja méltatása közben, de a lényeg nem is ez, hanem az, hogy Németh Lajos a fia szavaitól a könnyekig elérzékenyül, és már a monológ felénél veszi elő a papírzsepkendőt.

„Ezt még soha nem mondta a Balázs!”

– hatódik meg Németh Lajos az alábbi videó vége felé.

Németh Balázs egyébként egészen a múlt hónapig szervezte a vb-t

És ha már Németh Balázsnál tartunk, érdemes vele kapcsolatban megjegyezni, milyen érdekességet posztolt alig több, mint egy hónapja, június 14-én, a tavaly nyári atlétikai világbajnoksággal kapcsolatban.

„Itt a VÉGE. A mai az utolsó munkanapom a 2023-as atlétikai világbajnokságot szervező cég élén. Talán néhányakat meglep, de a vb nem ért véget tavaly augusztusban a záróünnepséggel, hanem a háttérben folytatódott a munka - persze sokkal kevésbé látványos és kevésbé szórakoztató formában, mint előtte. El kellett számolnunk azzal a több mint 20 milliárd forinttal, amit az adófizetők pénzéből kapott a szervezőcég.
Milyen volt az elmúlt szűk két évem? Hasznos, tanulságos, eredményes. A kitűzött cél teljesült: hivatalosan is a budapesti lett minden idők legjobb atlétikai világbajnoksága, a best ever! Sikerült elérni, hogy a magyarok többsége (politikai meggyőződéstől és korábbi előítéleteitől függetlenül) a vb idején és utólag is pozitívan értékelte az eseményt. Fantasztikus kollégákat ismertem meg, vannak köztük olyanok, akikkel bármikor ismét belekezdenék. Természetesen a siker irigységet és ellenségeket is szül(t), de ezt már megszokhattuk.
És a számomra talán legfontosabb: vezérigazgatóként több ezer szerződést és egyéb dokumentumot írtam alá. Kivétel nélkül minden papírnak vállalom a tartalmát, amelynek az alján ott szerepel az aláírásom. A mai nappal a futókalandnak vége! Aki keresne, a Best Ever sportkommunikációs ügynökségnél megtalál”

– számol be karrierje jelenlegi állásáról Németh Balázs.

(Kiemelt kép: TV2/Mokka)