Már az is baja az M1 műsorvezetőjének, hogy egy nő és egy férfi vitte a zászlót az olimpia megnyitóján

Németh Balázs persze viccel, de csak félig. 

2021. július 24., 11:29

Szerző:

Az M1 hírolvasója, Németh Balázs az olimpiai megnyitót is jó alkalomnak találta arra, hogy beszóljon az LMBTQ-közösségnek. A műsorvezető a Facebookon azt tette szóvá, hogy Tokióban a nemek közötti egyenlőség jegyében egy férfi és egy nő vitte a zászlót. Szerinte ez nem elég haladó.

Németh Balázs a tokiói olimpia megnyitója ihlette meg, hogy beszóljon az LMBTQ-közösségnek. A hírolvasó ecseteli, hogy az elmúlt több mint 100 évben mindig egy sportoló vitte a nemzeti zászlót bevonuláskor, és minden ország kiválaszthatta, hogy ki legyen a zászlóvivő. És ez, mint írta, „lehetett férfi VAGY nő! Az 1900-as évek eleje óta ez egészen jól működött így”. Hozzátette: „Tokióban azonban a »nemek közötti egyenlőség« jegyében a Nemzetközi Olimpiai Bizottság azt kérte, hogy minden országból KETTEN vigyék a zászlót, EGY NŐ ÉS EGY FÉRFI. Kicsit zavarban vagyok! Vajon HALADÓ FEJJEL ez így elfogadható” – jegyezte meg ironikusan Németh Balázs.

Majd így folytatta: „És mi lesz azokkal, akik se nem nők, se nem férfiak? Ők nem vihetik? Legközelebb őket sem kellene kirekeszteni!! Talán 2024-ben már vihetnék hárman?! Vagy négyen… Attól függően, hogy addigra »kik« lesznek még a férfiak és a nők mellett. A zászlóvivők vallásáról, bőrszínéről, szexuális beállítottságáról még nem is beszéltünk! Ott is lehetne egyenlőség!” Aztán hozzáteszi, hogy azért persze viccel, de csak félig. „Csak a baj van ezzel a fene nagy szabadsággal és az érzékenyítésekkel. Sebaj, majd megoldják az okosok! Mi addig szurkoljunk a magyar csapatnak!” – írta még Németh Balázs.

(Kiemelt kép: Németh Balázs. Fotó: Youtube)