Kioktatás?

2019. április 16., 13:56

Szerző:

Április 11-én jelent meg a Mindent befogadó renyheség című írás. Szerintem rendkívül fontos, hogy mindazok, akik felelősséget éreznek az oktatásügy iránt, érzik ennek súlyát, azok foglalkozzanak a maguk módján a rendszerrel, annak problémáival. Azzal, hogy napirenden segítenek tartani a társadalom és a véleményformálók számára az oktatás kérdéskörét, segítenek egyúttal megoldani annak gondjait is.

Ebben az újságírók felelőssége különösen nagy.

Ugyanakkor értetlenül állok az előtt, hogy a szerző, a lap főszerkesztője, Tóth Ákos ebben a cikkben a Pedagógusok Szakszervezetével (PSZ) kapcsolatban olyan kijelentéseket tesz, amelyek valóságtartalma csekély. Az, hogy számtalan médiatermék csak frontvonalakban, táborokban tud gondolkodni, emiatt egyáltalán nem fontos számukra az objektivitás, jól látható. Szerintem az önök folyóirata általában tárgyilagos, szerintem jó lenne, ha az is maradna.

Ehhez pedig az kellene, hogy ilyen kérdésben szerintem tájékozódjanak több oldalról, akár konkrétan az érintettektől. További eredményes munkát és sok sikert kívánok a szerkesztőségnek.

Békési Tamás, a PSZ Ügyvivő Testületének tagja, e-mail