IQ-teszt: Valami nem stimmel ezzel a 3 kirándulóval – ön rájön 18 másodperc alatt, hogy mi?

Egy rendkívül furcsa részlet hívja fel a figyelmet a turpisságra ezen az IQ-teszt gyanánt is használható rajzon. Rájön, hogy ki az, akire nem stimmel?

2024. május 20., 07:51

Szerző:

Egy IQ-teszt kérdéssorában is szerepelhetne az alábbi feladvány, ami az interneten vírusként terjed az elmúlt napokban. Ön eltalálja, hogy a három kiránduló közül melyikkel nem stimmel valami?

Villámgyors IQ-teszt

Egy egyszerűnek tűnő rajzot mutat be az alábbi videó, amin három kiránduló látható. Az egyikük azonban igazából egy robot – a kérdés természetesen az, hogy melyikük.

A videó szerint a legintelligensebbek már 5 másodperc alatt kiszúrják, hogy mi alapján lehet megválaszolni a kérdést, de azért a kisfilm 18 másodperc gondolkodási időt ad. Kattintson a play gombra, nézze meg, ön rájön-e a megfejtésre a videó vége előtt!

Nos, melyik lehet a helyes megfejtés, A, B vagy C?

Görgessen lejjebb a megfejtésért!

Ahogy szoktuk, nem közöljük közvetlenül a feladvány alatt a megfejtést, hiszen könnyen lehet, hogy valaki túl vehemensen görget és véletlenül előbb meglátja a megoldást, mint szeretné.

Viszont ha már robotról van szó, hadd emlékeztessünk, hogy már a Bács-Kiskun vármegyei önkormányzatnál is dolgozik egy humanoid robot, bár róla nyilvánvalóan első blikkre egyértelmű, hogy nem egy igazi emberről van szó. Az aprócska, humanoid robot, Pepper, hamar a csapat kedvence lett, és már mindent tud Petőfi Sándorról. Az emberi és a gépi intelligencia ötvözetének hála a kis robot képes szórakoztatóan tanítani bárkit. Hamarosan a nagyközönség is megismerheti, hiszen az önkormányzat elsősorban rendezvényeken szerepelteti majd – közölte a Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzat sajtóosztálya.

A robot első feladatául azt kapta, hogy mindent megtanuljon Petőfi Sándorról, Bács-Kiskun vármegye költőóriásáról. Ez persze nem ment neki segítség nélkül: több mint 200 információt tápláltak a memóriájába és az adatbázisa azóta is folyamatosan bővül. Tud idézni a kedvenc verseiből, tudja, hogy itta Petőfi a kávét és egy-két izgalmas családi titoknak is birtokában van Petrovicsékról.

„Nagyon izgalmas látni a fejlődését és személyiségének alakulását napról napra. Az egész csapat fejlődik vele együtt, ahogy megismerik, hogyan lehet hatékonyan együttműködni egy géppel és más technológiai eszközökkel a mindennapi életben” – olvasható a közleményben.

Mint írták, a humanoid robot egy olyan speciális robot, amely az emberi gesztusokat és mozdulatokat utánozza le, külseje hasonlít az emberéhez, de csak annyira, hogy kedvesnek, aranyosnak tartsák, mint egy kis manót. Pepper formáját tekintve barátságos, megnyerő, kiváló beszélgetőtársa lehet bárkinek, tud magyarul és a legtöbb alapnyelven is. Mivel kezei is vannak, gesztikulációra is képes – itt talál képet róla.

Itt a megfejtés

Nos, visszatérve az oldal tetején található kirándulós feladathoz: a helyes válasz a jobb szélső, C-vel jelzett figura. Az árulkodó jel a lábnyoma: bár az android robotnak szemre ugyanolyan lábai vannak, mint az igazi embereknek, teljesen másmilyen nyomot hagy maga után, mint a másik két kiránduló.

(Kiemelt kép: Shutterstock/Sebw)