Képrejtvény: csak a különleges képességűek találják meg a medve nyakkendőjét 20 másodperc alatt

Egy klasszikus képrejtvény egy világhírű magyar grafikustól. Ön tudja a megfejtést, hogy hol lehet a medve csokornyakkendője?

2024. május 14., 14:29

Szerző:

Jöjjön egy újabb szórakoztató képrejtvény, a főszereplő ezúttal egy medve! A maci pont a legrosszabb helyen veszítette el a csokornyakkendőjét: egy virágos réten. Ezt megtalálni nem lesz egyszerű!

A nyakkendőtlen medve képrejtvénye

Az alábbi képrejtvényt Dudás Gergely publikálta joggal népszerű Instagramján, illetve blogján. A Dudolf művésznéven alkotó magyar grafikus világszerte ismert böngészős feladványairól, és az alábbihoz jó szintidőnek tűnik a 20 másodperc. Ennél gyorsabban csak az igazán sasszeműek fogják megtalálni azt a bizonyos elveszett csokornyakkendőt.

Nos, indítsa a stoppert, ha van kedve, vagy ha nincs, akkor böngéssze a rajzot csak úgy, időkorlát nélkül: megtalálja, hogy hol lehet az a fránya csokornyakkendő?

Alább találja a megfejtést, csak előbb még egy medvés sztori-videó

Hogy növeljük a feszültséget és hogy elkerüljük, hogy valaki túl gyorsan görgetve véletlenül meglássa a megoldást, álljon itt helykitöltőnek egy hátborzongató sztori egy olyan medvéről, aki nem tudjuk, mit keresett Lipótszentmiklóson, de valószínűleg nem a nyakkendőjét kereste.

Öten megsérültek abban a szlovákiai medvetámadásban, amely három napon belül már a második volt – írta a Guardian helyi tisztviselőkre hivatkozva. Szükségállapotot hirdettek ki a több mint harmincezres lélekszámú Lipótszentmiklóson, a hatóságok pedig javaslatot tettek arra, hogy vegyék le a medvéket a védett fajok listájáról. 

Egy 49 éves nőt váll, egy 72 éves férfit fejsérülés miatt szállítottak kórházban a vasárnapi incidens után Liptószentmiklóson. Egy 10 éves kislány és további két felnőtt karcolásokat és zúzódásokat szenvedett – közölték a hatóságok. A közelben volt egy házaspár is, aki babakocsiban tolták a gyermeküket, nekik szerencséjük volt, hogy sértetlenül megúszták. Arra kérték a településen lakókat, hogy ne hagyják el a lakott területeket, mert a medve még mindig a szabadban kószál, hat fegyveres járőr vadászik rá.

„A veszélyeztetett területen vadászok járőröznek, megerősítették a rendőri jelenlétet és az ország minden részéből barnamedve-sürgősségi csapatokat vezényeltek a városba, akik drónokat is bevetnek az állat felkutatására.

A közösségi médiában közzétett mobiltelefonos felvételek is bizonyítják, hogy a medve az úton rohangált a városon belül, az arra járó gyalogosok rémülten szétszaladtak, egy férfi épp csak át tudott ugrani a kerítésen, hogy megmeneküljön. Videó is van az esetről, amit egyelőre a jelenleg Pest vármegye határában flangáló medvéről még nem sikerült készíteni.

Na szóval itt a megfejtés

Dudolf blogja ábrát is mutat a helyes megfejtéssel, de ha annyit mondunk, hogy a csokornyakkendő barnásvörös színű és a kép jobb alsó sarkához közel található, a jobb alsó saroktól nagyjából az átló mentén a kép közepe felé, akkor minden bizonnyal mindenki könnyen kiszúrja.

(Kiemelt kép: Dudolf Instagramja)