Medve járkál komótosan Pest vármegye határában

Félni nem kell, de nem árt az óvatosság. 

2024. május 14., 14:29

Szerző:

Ismét medve jár az aszódi határban, közölte a városi önkormányzat a Facebookon. Az internetre felkerült fotókon valószínűleg egy barnamedve látható. Az állat jelenlétét a város mezőőre is megerősítette, aki elmondta: a medve nem jelent nagyobb veszélyt az emberekre, mint egy, a kicsinyeivel közlekedő vaddisznó.

Mindenesetre nem árt az óvatosság. A város mezőőre azt javasolja, hogy a határban ajánlatos az utakon maradni, és célszerű elkerülni a bozótosokat, erdőfoltokat. Egy közeli találkozás esetén jobb hátrahagyni az esetleg nálunk lévő, a mackó által megérzett elemózsiát, majd a szemkontaktust kerülve kihátrálni a helyszínről. Azt azt nem tudni, hogy a korábbi években fel-feltűnt állatról van-e szó, vagy egy másikról – írja a 24.hu. 

Dinnyét lopott egy medve

Dinnyét lopott egy medve egy kaliforniai családtól, az esetről videó is készült – számolt be róla az ABC7. A felvételen az látható, amint az éhes ragadozó egy garázsban ólálkodik, majd kitárja az előtte álló hűtő ajtaját és egy dinnyét vesz elő belőle – írja a 24.hu.

A család elmondása szerint korábban még egyikük sem látott medvét ilyen közelről. Azt is elárulták, hogy az állat először a fagyasztóban lévő élelmiszereket vizsgálta meg, azok azonban nem nyerték el a tetszését, így végül a frissítő gyümölcsöt választotta. Ezután leült, kényelmesen elfogyasztotta zsákmányát, majd visszasétált a hegyekbe, ahonnan jött.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Freepik)