Aigner Szilárd özvegye megszólalt hat évvel a férje halála után

Pártai Lucia és Aigner Szilárd boldog házasságban éltek.

2022. június 8., 08:17

Szerző:

Hat évvel ezelőtt hunyt el Aigner Szilárd. A népszerű meteorológust szerették a tévénézők és sokaknak a mai napig a fülében csenghet, amikor minden egyes adásnál úgy köszönt, hogy „Derűs napot”. Most Pártai Lucia mesélt arról, milyen ember is volt az ő férje. 

„Amikor megismertem, azonnal feltűnt, mennyire jó apa, aki előző párja elvesztését követően már két éve egymaga nevelte, szerette, tanította a kislányát, ez érintett meg”

- mesélte a Blikknek a szintén meteorológus Pártai Lucia. 

Aigner Szilárd özvegye elárulta, hogy a kapcsolatuk kölcsönös megbecsülésen alapult, a házasságuk pedig harmonikus és boldog volt. Hozzátette, hogy fontosnak tartották egymás szakmai tudását, valamint a hozzáállásuk is nagyon hasonló volt. A közös interjúkat azonban mindig is kerülték.

A meteorológus hat évvel ezelőtti halála teljesen váratlanul érte Pártai Luciát és lányaikat, Aigner Évát és Aigner Luciát. A család nagyon szeretett közösen kirándulni, síelni és kerékpározni is. A három nő azonban közösen tevékenykedik a 30 éve működő magáncégükben, ahol meteorológiai előrejelző munkát végeznek. Az eumet.hu oldalán azóta csak Aigner Szilárd „Nyakkendő nélkül” videó rovata maradt el.

„Manapság gyakran kérnek fel szakmai előadásokra, főleg mezőgazdasági cégek, iskolák, klubok. Jelenleg is több építőberuházás kapcsán folytatunk rendszeres tájékoztatást, ahogy szabadtéri fesztiválok is kérik a szakvéleményünket. Emellett a televíziós, rádiós műsorvezetői tapasztalataimat folytatva kulturális, sport- vagy épp szakmai rendezvények, városnapok műsorvezetői feladatára is gyakran kérnek meg, ezek számomra mindig élvezetes, testhez álló feladatok”

- mesélte a lapnak Pártai Lucia.

(Kiemelt kép: dfp.hu)