Robotkutya tarolt az Érték és Minőség Nagydíjon

Az ötfordulós értékelés eredményeként 40 pályázó 47 pályázata érdemelte ki az Érték és Minőség Nagydíj Tanúsító Védjegy használati jogát, ami jelentős, 18%-os emelkedést jelent az előző évhez képest. A díjátadót szeptember 7-én tartották a Parlamentben.

2023. szeptember 14., 11:34

Szerző:

 A multik közül a Lidl és a Sole-Mizo, a kis- és középvállalkozók közül a Bastion Group hozta el az egyik legtöbb díjat. Utóbbi robot- és drón- technológiával kiegészített vagyonvédelmi szolgáltatásaival tarolt a pályázaton. Megszerezték az Érték és Minőség Nagydíj Tanúsító Védjegyet, a Kiírói Tanács Digitalizációért Nívódíjat, és a Károlyi László által felajánlott különdíjat is – számol be a Tények.hu.

Hajós István, a Bastion Group ügyvezetője a Digitalizációs Nívódíjra a legbüszkébb. 

„Alapvetően a robotkutya-élőkutya bemutatónk vette le a lábukról a zsűri tagokat. A verseny folyamán a zsűri előtti bemutatkozásnál a robotkutyát választottuk a robot flottából, ahol is egy élő kutyával közösen mutatták be a gyakorlatokat, es úgy érzem, hogy a zsűrinek ez nagyon tetszett” 

– közölte Hajós. 

 Az ügyvezető tanáccsal is ellátta a fiatalabb generációkat, vélekedése szerint robotokról és mesterséges intelligenciáról kell tanulni, mert aki most lemarad, az behozhatatlan hátrányra tesz szert mind a munkaerőpiacon, mind a vállalkozói szférában.

 Az Érték és Minőség Nagydíj Tanúsító Védjegy elődjét, a Magyar Termék Nagydíj Tanúsító Védjegyet 1998-ban alapították. Célja vállalkozások piacképességének növelése és a versenyképességének javítása.

(Kiemelt képünkön a Bastion Group robotkutyája edukációs robotbemutatón. Fotó: Bastion - The Innovative Protection Facebook oldala.)

Két évvel a koronavírus-járvány nyomán bekövetkezett turisztikai összeomlás után ismét megjött az emberek utazási kedve. Idén a magyarok több mint harmada tervezi, hogy útnak indul kikapcsolódni. A Balaton idén is verhetetlen célpont.

Idén a balatonfüredi Kis Bergmann Cukrászda Tökmag sorbet pirosbogyós gyümölcsökkel elnevezésű alkotása lett az év fagylaltja - közölte a Magyar Cukrász Ipartestület pénteken az MTI-vel.