Semjén Zsolt pöttyös ázsiai szikaszarvasokkal pakolná tele a magyar vadaskerteket

2020. február 14., 12:11

Szerző:

Semjén Zsolt KDNP-elnök nyitotta meg ünnepélyesen a  a 27. Fegyver- Horgász és Vadászshowt, azaz a FeHoVát csütörtökön, a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban, ahol Mészáros Lőrinc elzavarta a HVG újságíróját.

Mint a 444 írja, Semjén sok egyéb mellett kifejtette, hogy a maga részéről idegenhonos állatfajokat, például egy Japánban, Kínában és Délkelet-Ázsiában honos pettyes szarvasfajt,

szikaszarvast telepítene Magyarországra.

A lappföldi rénszarvaspopuláció szabályozásában múlhatatlan érdemeket szerzett hobbivadász Semjén szerint erre azért van szükség, mert a sertéspestis kipusztította vagy ki fogja irtani a vaddisznókat a bekerített vadaskertekből, ahol a következő évtizedekben sem lesz elég vaddisznó,

és akkor csökkennek a vadászipar bevételei.

Ez megengedhetetlen.

A pöttyösszarvas-betelepítés persze erősen ellentmond a körnzetvédelemben uralkodó konszenzusnak is, amely szerint a cél az őshonos növény- és állatfajok védelmével párhuzamosan az idegenhonos és inváziós fajok kiszorítása – jegyzi meg a portál. 

Éppen tegnap írt a Világgazdaság, hogy az afrikai sertéspestis miatt nagy erőkkel ritkítják a vaddisznóállományt a magyar erdőkben, bár pontosan még nem tudni, hol tartanak a vadászok a küldetésben.