Semjén Zsolt pöttyös ázsiai szikaszarvasokkal pakolná tele a magyar vadaskerteket

2020. február 14., 12:11

Szerző:

Semjén Zsolt KDNP-elnök nyitotta meg ünnepélyesen a  a 27. Fegyver- Horgász és Vadászshowt, azaz a FeHoVát csütörtökön, a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban, ahol Mészáros Lőrinc elzavarta a HVG újságíróját.

Mint a 444 írja, Semjén sok egyéb mellett kifejtette, hogy a maga részéről idegenhonos állatfajokat, például egy Japánban, Kínában és Délkelet-Ázsiában honos pettyes szarvasfajt,

szikaszarvast telepítene Magyarországra.

A lappföldi rénszarvaspopuláció szabályozásában múlhatatlan érdemeket szerzett hobbivadász Semjén szerint erre azért van szükség, mert a sertéspestis kipusztította vagy ki fogja irtani a vaddisznókat a bekerített vadaskertekből, ahol a következő évtizedekben sem lesz elég vaddisznó,

és akkor csökkennek a vadászipar bevételei.

Ez megengedhetetlen.

A pöttyösszarvas-betelepítés persze erősen ellentmond a körnzetvédelemben uralkodó konszenzusnak is, amely szerint a cél az őshonos növény- és állatfajok védelmével párhuzamosan az idegenhonos és inváziós fajok kiszorítása – jegyzi meg a portál. 

Éppen tegnap írt a Világgazdaság, hogy az afrikai sertéspestis miatt nagy erőkkel ritkítják a vaddisznóállományt a magyar erdőkben, bár pontosan még nem tudni, hol tartanak a vadászok a küldetésben.

A kutyatartás rengeteg örömet ad. Kevés jobb dolog van annál, mint amikor szőrös barátunk ugrálva, boldogan vár bennünket otthon. Természetesen ennek is ára van, hiszen számtalan kiadással jár egy kutya: eledel, kutyarács és játékok tömkelege kell hozzá, hogy állatunk boldog életet élhessen. Kistestű kutya esetén könnyebb dolgunk van, ám nagyobb kutyánál már több mindenre ügyelnünk kell!

Ugyan a hivatalos levél írása elsőre bonyolult feladatnak tűnhet, azonban néhány egyszerű alapszabály betartásával máris növelhetjük a sikerességünk esélyét. Mire érdemes konkrétan odafigyelni, ha éppen a tanárainkkal levelezünk, vagy a kiszemelt munkahelyre szeretnénk motivációs levelet küldeni? Alábbi cikkünkből pontosan kiderül!