Recept – Egyszerű és laktató a sváb káposzta füstölt hússal
Egyszerű, laktató étel a füstölt hússal készült sváb káposzta, amelyet hagyományosan tört burgonyával tálalnak. Egy elronthatatlan recept.
Egyszerű recept, laktató főfogás és szinte lehetetlen elrontani.
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 evőkanál zsír
- 1 kg burgonya
- 10-15 egész bors
- 2-3 babérlevél
- 10 dkg rizs
- 2 kg savanyú káposzta
- 1 kg sertéscsülök
- só
A recept:
A csülköt 2-3 darabra vágjuk. A savanyú káposztát – ha szükségesnek ítéljük – vízben kiáztatjuk, majd a hússal együtt feltesszük főni körülbelül fél liter vízzel. Belekeverjük a rizst, a borsot meg a babérlevelet, és csak utólag sózzuk. Főzhetjük kuktában is.
A burgonyát sós vízben megfőzzük, egy evőkanál zsírt adunk hozzá, és krumplinyomóval összetörjük. Ha az étel puhára főtt, úgy tálaljuk, hogy a tányér egyik felére tesszük a húst és a káposztát, a másik felére a tört burgonyát.
(Kiemelt képünk illusztráció: Jean-Blaise Hall / Mood4Food / foodcollection via AFP)