Nyári felfrissülés: íme a tökéletes házi jeges tea titka

Ebben a tomboló hőségben biztosan jól fog esni egy finom, házi jeges tea. 

2024. július 17., 14:10

Szerző:

A kánikulában mindenkinek jól esnek a hűsítő finomságok, éppen ezért ezúttal egy szuper, házi jeges tea receptet hoztunk, ami garantáltan oltja a szomjat ebben a forróságban. 

A bolti nem jó? 

Persze jogosan merülhet fel a kérdés, hogy a boltokban vásárolt, majd alaposan lehűtött tea miért nem jó, de erre egészen könnyű a válasz: azok általában telis tele vannak cukorral és egyéb más adalékanyagokkal, szóval, ha egy kis hűsítő élményre vágyik a nagy melegben, akkor készítse el inkább saját maga, otthon a jeges teát. Nyugalom, semmi bonyolult nincs a receptben, máris mutatjuk! 

Hozzávalók 

  • 2 filter zöld tea 
  • alma és sárgabarack gyümölcspüré (2 teaskanál adagonként) 
  • 1,5 teáskanál méz 

Elkészítés 

A forrásban lévő vízet öntse rá a teafilterekre, majd hagyja ázni néhány percig. Ezután vegye ki a filtereket és hagyja kihűlni a teát. Ezt követően lehet hozzáadni.a mézet. Fontos, hogy alaposan keverje el, mert a méz csak így tud teljesen feloldódni. Ha ez megvan, akkor egy nagyobb pohárba tegyen jeget, amire aztán öntse rá az alma-és sárgabarack gyümölcspürét. Ezután adja hozzá a szobahőmérsékleten lehűlt teát és már kész is. Ha vendégeknek készül ezzel a finomsággal, akkor a tálalásnál a poharakat diszítheti friss gyümölcsszeletekkel vagy mentalevéllel is. 

 

Más gyümölcsökkel 

Természetesen a tea más gyümölcsök hozzáadásával is elkészíthető, hiszen az alapreceptben bátran kicserélhető, így hamar a saját igényeire tudja szabni a fincsi jeges teát. Ha jobban szereti az erőteljesebb ízeket, akkor próbálja ki mondjuk eperrel, citrommal, őszibarackkal vagy áfonyával. 

(Forrás: CityMagazine, Fotó: Freepik)