Repül a nehéz kő

Vajon ki a célpont?

2022. január 20., 10:33

Szerző:

Azt állítja Völner Pál ügyvédje, hogy a volt államtitkárt törvénytelenül hallgatták le és figyelték meg. A Pegasus-botrány kirobbanása óta viszont az derült ki, hogy a különböző lehallgatásokat – amelyeket az igazságügyminiszter, vagy bírói határozat alapján végezhették volna a törvény szerint – maga Völner Pál engedélyezte. Amikor ezt Varga Judit a közvélemény tudomására hozta, még azt hittük, hogy a miniszter csak hárítani akarja a felelősséget. Nem életszerű azt gondolni, hogy Völner Pál írta alá a saját lehallgatását. Akkor ki adta ki azt az engedélyt? Netán maga Varga Judit?

Mi szükség volt arra, hogy választások előtt 4-5 hónappal valaki egy ekkora bilit kiborítson méghozzá úgy, hogy világosan kijelenthetjük: ez bizony nem a Fidesz érdeke volt. És ezzel együtt Orbán Viktoré sem lehetett. Az tudvalevő, hogy a kormány és a Fidesz háza táján semmi nem történik a miniszterelnök tudta és beleegyezése nélkül. Akkor ki mozgatja a szálakat a háttérben?

Mert bizony valami megmozdult a Fideszben, csak még nem világos, hogy mi. Hiszen valaki valahonnan szivárogtat, méghozzá úgy, hogy alaposan megnyitotta a csapokat.

Most már nyomoznak egy Kövér László kabinetfőnökét is érintő ügyben. A Magyar Tehetségekért Határtalanul Alapítvány egyebek mellett külhoni magyaroknak szánt adományból vásárolt egy budai villalakást. Az ügy szálai Kövér László titkárságáig vezetnek. Úgy szereztünk tudomást Völner Pál üzelmeiről, hogy az ügyészség kérte az Országgyűlést, függessze fel a volt államtitkár mentelmi jogát, és ennek következményeként precedens nélküli esemény történt: lemondott az igazságügyi államtitkár. Aztán kiderült, hogy Völner Pál rokona és Rogán Antal kabinetfőnöke, Nagy Ádám és még sokan úgy szerezhettek jogi diplomát, hogy egyes vizsgákon részt sem vettek.

Dagad tehát a botrány, aminek szálai messze vezetnek, és könnyen lehet, hogy még nincs vége. Okkal és joggal feltételezhető, hogy ezeknek nem egyedül Varga Judit a címzettje, hiszen a Fidesz egész spektrumát átszövi lassan a botrányok sorozata, tehát maga a kormány lehet az, akire céloznak, és ezzel együtt Orbán Viktor.

Egy a napokban megjelent közvélemény-kutatás szerint azonban sem a fideszes, sem az ellenzéki választókat nem mozgatja nagyon meg a korrupció. Ha az nem is érdekli az embereket, hogy ki, kinek és mennyit fizetett egy diplomáért, egy vizsgáért, az viszont egészen biztosan kiveri a biztosítékot, hogy valaki emberek nyomorán gazdagodott meg (hiszen emberek ezrei veszítették el ingatlanaikat, mert nem tudták fizetni hiteleiket), vagy úgy szerzett diplomát, hogy ott sem volt, miközben mások iszonyú pénzeket áldoznak lakhatásra, könyvekre, megélhetésre, hogy a gyerekeiket évekig taníttathassák.

Valakiknek tehát elegük lett ebből a rendszerből. És az régóta nyilvánvaló, hogy megroppantani csak belülről lehet. Repül tehát a nehéz kő. Már csak az a kérdés, hol áll meg, s kit, hogyan talál meg.

(Kiemelt kép: Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára a „Stop Soros” törvénycsomag benyújtásáról tartott sajtótájékoztatón a Nemzeti Kommunikációs Hivatal fővárosi székházában 2018. február 13-án. Fotó: Kovács Attila / MTI)

 

Horoszkóp

A cselédsajtó és a Karmelita udvartartásának agyhalott influenszerei Pankotai Lilivel szemben fel merték venni a kesztyűt. De micsoda bátorság kellett ehhez az elvtársaknak. 

Az elhibázott brüsszeli szankciók, azon belül is elsősorban az energiaszektort érintő korlátozások miatt alakult ki válság az EU-ban és így Magyarországon is – ez a kormányzati kommunikáció alfája és ómegája. A valóság ezt másként gondolja.