Berozsdált az Iron Lady

Nem a NER kapott léket, csak egy kevésbé szimpatikus, ám rengeteget dolgozó sportoló. Vélemény.

2021. július 28., 18:14

Szerző:

Hosszú Katinka nem egy szimpatikus darab. Sose volt az. Persze, nem is szimpátiaszavazást akart nyerni, hanem 200 vegyest. Ameddig ez ment is, egyszerűen kínos volt utálni. Most meg… Hát, most már minek? Inkább szánakozunk, hogy egy világklasszis karrierjének ilyen méltatlanul lett vége.

Hosszú a NER egyik kedvenc sportolója. Kapott szép nagy uszodát, az életéről készült film százmilliós támogatást – és mindent, ami a rendszer kegyeltjeinek jár. Ettől még Hosszú Katinkát utálni, az nem lesz lázadás, nem lesz a NER sírásója, aki most leköpi az életművét. Hosszú szeretett pénzt keresni – és aki ezért megveti, az önmagának hazudik. Bebizonyította – sok esetben épp a NER ellenében –, hogy a profi sportból meg lehet élni, az sokkal inkább üzlet és show, mint vér és verejték.

Minden fillért – és dollármilliót –, amit megkeresett, saját erejéből szerezte. Nem állt senki vállán, nem volt, aki neki lögybölte volna a hullámokat. Aki azzal érvel, hogy egy olimpiai döntőben a hetedik hely is dicsőség, a fanyalgók nem tudnák utána csinálni, azoknak ajánljuk szíves figyelmébe Hosszú Katinka arcát. Nem tűnik boldognak. Joggal. Csúfosan leszerepelt az Iron Lady – szánakozzunk inkább a sorsán, kudarcán, mintsem nagy szájjal gyűlöljük. Nem a NER kapott léket, csak egy kevésbé szimpatikus, ám rengeteget dolgozó sportoló.

(Kiemelt kép: Hosszú Katinka a női 400 méteres vegyesúszás döntője után a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Tokiói Vizes Központban 2021. július 25-én. A címvédő magyar sportoló az ötödik helyen végzett. Fotó: Kovács Tamás / MTI)

Horoszkóp

A cselédsajtó és a Karmelita udvartartásának agyhalott influenszerei Pankotai Lilivel szemben fel merték venni a kesztyűt. De micsoda bátorság kellett ehhez az elvtársaknak. 

Az elhibázott brüsszeli szankciók, azon belül is elsősorban az energiaszektort érintő korlátozások miatt alakult ki válság az EU-ban és így Magyarországon is – ez a kormányzati kommunikáció alfája és ómegája. A valóság ezt másként gondolja.