Itt egy egyszerűnek tűnő kérdés ezekről a halakról, de zseni, aki 20 másodperc alatt meg tudja mondani a választ!

Néha a legegyszerűbb kérdés gyors és helyes megválaszolásához is egy zseni intellektusára van szükség. Itt egy jópofa és feladvány, ami nehezebb, mint amilyennek tűnik!

2024. június 23., 06:49

Szerző:

Dudás Gergely kész zseni a grafikusok között: ő az, aki világhírnévre tett szert azzal, hogy Dudolf művésznéven rendszeresen posztol jópofa képrejtvényeket a közösségi médiában. Mutatjuk az eheti feladványát!

Egy zseni akár 20 másodperc alatt is rávágja a választ

Nos, itt a kérdés, ami a legújabb rejtvényhez tartozik, és ami, bár egyszerűnek tűnik, igazából van olyan nehéz, hogy biztosan egy zseni képességei kellenek ahhoz, hogy az ember mindössze 20 perc alatt meg tudja válaszolni: melyik halnak nincsen párja, azaz melyik az a hal, amelynek teljesen egyedi a mintázata?

Ne a fent kiemelt képet kezdje el böngészni, hiszen az csak egy részlet a teljes feladványból, amit az alábbi Instagram-poszt tartalmaz. Ha van kedve időre fejteni, akkor indítsa a stoppert most – de persze úgy sem kevésbé izgalmas a játék, ha nem nézi közben az órát!

Alább találja a megfejtést

És ha már egy tengeres-halas rejtvényhez van szerencsénk, a megfejtés előtt nézzünk egy tengeres-halas hírt az elmúlt hetekből – már csak azért is, hogy kitöltsük itt valamivel a helyet, és ne lássa meg a megfejtést túl korán az sem, aki esetleg kicsit lendületesebben görget lefelé. Szóval a Spanyolországhoz tartozó Gran Canaria szigetének egyik népszerű nyaralóhelyén cápa miatt kellett lezárni a strandot, írta az RTL.hu.

A Kanári-szigetek közigazgatásilag Spanyolországhoz tartoznak, ám az országtól jóval messzebb találhatóak, Marokkótól nyugatra helyezkednek el az Atlanti-óceánban. Évente több millióan nyaralnak a szigetek valamelyikén, különösen a két legnagyobb szigeten, Tenerifén és Gran Canarián. A cápák jelenléte a térségben ugyan lehetséges, de a fürdőhelyek közelében nem jellemző, és meglehetősen ritkán is észlelik a tengeri ragadozók egy-egy példányát.

Éppen ezért okozott hatalmas riadalmat, amikor az egyik népszerű strandra beúszott egy példány, egészen a partig haladva. A vízimentők és a hatóságok azonnal lezárták partszakaszt, és mindenkit kiirányítottak a vízből. A nyaralók halálra rémültek, de többen közülük a partról figyelték az állat mozgását, így számos felvétel is készült az esetről, amelyek bejárták a közösségi médiát. Alább találja a videót, amiben jól látható, hogyan úszkál a tengerben fel-alá a cápa: mintha ő is azt keresné, hogy a színes halacskák közül melyik az, amelyiknek egyedi a mintázata.

Itt a megfejtés!

A helyes választ az alábbi videó tartalmazza, kattintson a play gombra, ellenőrizze, hogy jó halra gondolt-e!

Igen, akkor gondolt a megfelelő halra, ha a tengerfenék aljához közel, a kép közepétől kicsit jobbra látható, kék uszonyokkal, de nem mintás hassal rendelkező halacskát választotta.

(Kiemelt kép: Dudolf Instagramja)