Félperces IQ-teszt: hány focimez különbözik a többitől?

IQ-teszt gyanánt is szolgálhat ez az érdekes képrejtvény: ha 30 másodperc után eltalálja, hogy hány focimez van ezen az ábrán, ami különbözik a többitől, akkor ön a legintelligensebbek közé tartozik.

2024. május 26., 07:29

Szerző:

Akár egy IQ-teszt egyik kérdése is lehetne ez a népszerű feladvány, ami a napokban vírusként kezdett terjedni az interneten. Közeledik a foci-eb, úgyhogy már csak ezért is igen aktuális egy labdarúgós rejtvény. Próbálja ki magát!

Félperces IQ-teszt

A Ticket-Compare által publikált-szponzorált feladat roppant egyszerű, vagy legalábbis annak tűnik. A képen több csapatnak elegendő, ugyanolyan focimez látható. Van azonban köztük olyan, ami egy pici részletben eltér a többitől. Tanulmányozza figyelmesen az ábrát fél percig! Jegyezze meg, hogy 30 másodperc elteltével hány olyan focimezt talált, ami különbözik a többitől, aztán görgessen le az oldal aljára, mert ott található a helyes megfejtés. Ha eltalálja a helyes számot, akkor elmondhatja magáról, hogy a legintelligensebbek, illetve a legjobb megfigyelők közé tartozik!

Íme a kép, indíthatja a stoppert!

 Kép: Ticket-Compare.com

Alább találja a megoldást

Görgessen lejjebb a megfejtésért, de hadd tegyünk ide egy csak lazán kapcsolódó sztorit helykitöltőnek mindössze abból a célból, hogy nehogy valaki véletlenségből túl gyorsan görgetve meglássa a megfejtést akkor, amikor még nagyban böngészné az ábrát.

Szóval tudja, hogy melyik magyar veterán rockzenész készült eredetileg focistának? Nagy Feró!

„Ezelőtt ötven évvel kifejezetten jól ment a foci, mivel majdnem bekerültem a Fradi ifibe, de kiderült, hogy egy héten ötször van edzés, és akkoriban még gimnáziumba jártam. Tehát belegondoltam: ha iskola után még elmegyek edzésre, aztán holtfáradtan befekszem az ágyba, akkor mikor fogok csajozni?”

nyilatkozta tavaly a Nemzet Csótánya egy azóta már megszűnt YouTube-csatornának. Nagy Feró hozzátette még a következőket:

„szerintem nem voltam elég tehetséges. Jól fociztam, de már a grundon is volt két srác, akik sokkal jobbak volt nálam, és szerintem akkor érdemes ezen gondolkodni, ha vagytok tízen a grundon, de te vagy a legjobb és mindenki a csapatodban akar lenni. Ám az én esetemben ez nem így volt. Szerintem én a másodvonalhoz tartoztam. Ha valaki ezt nem tudja magáról, akkor hibázik. Persze, úgy voltam vele, hogy majd elmegyek a Fradiba, ahol megtanulok mindent, de aztán rájöttem, hogy nekem erre nincs időm.”

Hát így lett végül Nagy Feróból csatár helyett rocker.

Itt a megoldás

Nos, ha kettő olyan focimezt talált a negyvenből, ami különbözik valamiben a többitől – akkor nem nézte elég figyelmesen az ábrát, mert három van. Egyrészt fentről a harmadik (azaz a középső) sorban balról az ötödik meznek nem V alakú a nyaka, hanem kerek. Másrészt egy sorral lejjebb balról a negyedik meznek a bal (azaz a kép jobb széle felé eső) ujjáról hiányzik a színes csík. Harmadrészt pedig a legalsó sorban a második mezről hiányzik az egyik négyzet a tízes szám mellől.

Gratulálunk, ha a háromból legalább egyet is eltalált, mert igazán nehéz rejtvényről van szó!

(Kiemelt kép: Ticket-Compare.com)