Curtis gyűlölködő üzenetet osztott meg, nem nehéz kitalálni, ki a címzett

Curtis nagy Újpest-szurkoló, de most 5-0-ra kikaptak a Fraditól.

2024. február 26., 08:57

Szerző:

Három ütős posztot tett közzé egymás után a hétvégén Curtis, a rapper. Az elsőn az RTL sztárja egy angol nyelvű felirat előtt áll, aminek a magyar fordítása a következő:

„egy dolog szükséges csak a gonosz győzelméhez, hogy a jó emberek ne csináljanak semmit.”

Sokat elmond Curtis világnézetéről, hogy a világot „gonosz” és „” emberekre (férfiakra) osztja ketté. Nyilván a rapper saját magát a jó oldalra sorolja. Hogy ezeknek a szóban forgó jó embereknek akkor Curtis szerint mit kéne csinálni, arra abból következtethetünk, hogy a médiaszemélyiség egy pisztollyal a kezében pózol. A poszt felirata szerint a rapper lőni tanul éppen.

Curtis a második posztjában nem általában fenyegeti meg azokat, akiket ő gonosznak gondol, hanem konkrétan megnevezi, hogy kiket gyűlöl. Az aznapi meccsről egy hatalmas

„gyűlölünk, Ferencváros”

feliratot osztott meg. Itt egyébként a Fradi 5-0-ra megverte az Újpestet.

A fenti poszt egyik legtöbb lájkot kapott kommentje így szól:

„te Nagybetűs Apa! A gyűlöletszítás szerinted rendben van?”

Nos elég prófétai volt ez a komment, ugyanis a rapper következő, vasárnap esti posztjában meg is mutatja, hogy a gyermekét is elvitte ebbe a közegbe: négyéves kisfiával fényképezkedett a lelátón. A meccsről egyébként az UTE egykori futballistájaként a rapper a következőket írja:

„leszarom az eredményt... Ameddig nem egyenlőek a feltételek, felesleges a latolgatás! Viszont a kisfiam első derbyje volt 4 évesen. És amit láttam a szemében és amit éreztem és amit átéltünk ketten a táborban azt már nem veszi el senki tőlünk kisfiam. Nagyon szeretlek és tudom, hogy te is át fogod élni a legnagyobb Újpesti sikereket, ahogy anno én is átéltem!!! Jaaaa és nincs még egy ilyen tábor mint a miénk aki 0:2-nél ilyen hangulatot csinál!!!”

A poszt két fotót tartalmaz, amikből minden bizonnyal következtetnünk szabad arra, hogy milyen remek lehetett a hangulat az újpesti ultrák társaságában aznap este.

Úgy tűnik, a kommentelők nem igazán hatódtak meg a gyermekes fotótól, többen is Tóth Gabit emlegetik. Az egyik kommentelő a Pottyondy Edina múlt heti videójában elhangzott gondolatot visszhangozza:

„nagyon ügyesen nyomod a tóthgabit. Bármi van, kapj elő egy képet a gyerekkel. A gyerek az új pajzs.”

Az alábbi komment pedig többszáz lájkot kapott:

„miért négyet mutatsz a kezeden amikor ötöt kaptatok?”

Ezeket a homályos jelentésű kézjeleket, amikkel sokan fényképezkednek az utóbbi időben, egyébként amerikai bűnözők találták ki, és talán feltételezhető, hogy azok imitálják ezeket a jelzéseket a fotózáskor, akik ezeket a bűnözőket menőnek tartják. A szervezett bűnözésben részt vevő csoportok jeleivel foglalkozó Gangsigns.org így ír ezekről a kézjelekről:

„a bandajelek olyan kézmozdulatok és nonverbális jelek, amelyeket bizonyos bandák tagjai használnak az egymással való kommunikációra. Ezek a jelek gyakran a banda identitását, területét és meggyőződését képviselik, és a rivális bandák megfélemlítésére vagy tiszteletlenségére, valamint a közösségen belüli dominancia kimutatására szolgálnak.”

És álljon még itt zárásképpen egy októberi poszt az önmagát az RTL alapembereként aposztrofáló családapától.

(Kiemelt kép: Curtis Instagramja)