Villámgyors IQ-teszt: megtalálja a bárányt a kecskék között 10 másodperc alatt?

Egyetlen kérdés tartozik ehhez a jópofa képrejtvényhez, amit egy gyors IQ-teszt gyanánt is fel lehet fogni. Kellemes böngészést!

2024. június 6., 11:22

Szerző:

Jöhet kikapcsolódásként egy gyors és szórakoztató képrejtvény, ami egy kész IQ-teszt, annyira furfangos? Alább találja a rajzot, amihez egyetlen kérdés tartozik csak...

Villámgyors IQ-teszt: hol a bárány?

Az alábbi rajzon rengeteg kecskét lehet látni. A rajz stílusából talán ön is felismeri: ezt megint Dudás Gergely, azaz Dudolf készítette, aki világszerte ismert pontosan az ilyen típusú feladványokról, mint az alábbi. Rejtvényeit az Instagramján, illetve a blogján publikálja rendszeresen. A kecskék között megbújt valahol egy bárány. Ha ön 10 másodperc alatt kiszúrja, hogy hol található ez a bizonyos bari, akkor elmondhatja magáról, hogy a legügyesebbek közé tartozik!

Nos, induljon a játék, ha van kedve hozzá, kapcsolja be a stoppert!

Alább találja a megfejtést

Még egy kicsit görgessen lejjebb a megfejtésért, most előbb jöjjön egy meghökkentő, tavalyi sztori, aminek a főszereplője éppen egy bárány. Még 2023 áprilisában történt ugyanis, hogy Nagy-Britannia M74-es autópályáján a skóciai rendőrök megállítottak egy autót, amelyben tízezer font értékű heroint, egy zacskó csipszet és egy bárányt találtak, írta tavaly májusban az rtl.hu. A rendőrség letartóztatta az autó utasait, a báránynak pedig igyekeztek számára megfelelő körülményeket biztosítani. 

A rendőrség szerint az állat rossz állapotban volt, amikor rátaláltak, de miután felmelegítették, tejet és vitamint adtak neki, felélénkült. Mivel a fülében azonosító címke lógott, sikerült kideríteni, honnan származik. Az egyenruhások a bárányt elnevezték Pablónak (Pablo Escobar, a hírhedt kolumbiai drogbáró után) és visszavitték a tulajdonosának.

Mint kiderült, a jószág egy észak-lanarkshire-i farmról tűnt el, a tulajdonosok csak akkor értesültek az állat ellopásáról, amikor a rendőrök visszavitték. Érdekesség, hogy a farm egyik vezetője néhány nappal korábban látta a skót rendőrség hírét az esetről és eszébe is jutott, hogy a közúti ellenőrzés során talált birka nagyon hasonlít azokra a bárányokra, amelyeket ő nevel.

A bégető négylábút egyébként egy Billy nevű rendőrkutya találta meg, ő jelezte, hogy kábítószer van az autóban.

Itt a megfejtés

Van egy kecske a rajzon, aki a két szarva között egy répát egyensúlyoz, és található a nyájban egy fehér nyuszi is, de egyikőjüknek sincs köze a megfejtéshez. Az alábbi videóban találja, hogy hol bújik meg a bárány.

A bal alsó sarokban van egy napszemüveges kecske, jóval felette, már a kép felső széléhez közelebb a fent említett, répát egyensúlyozó állatka. Még egy picit feljebb, tőle enyhén a kép bal széle felé található a bárány.

(Kiemelt kép: Dudolf Instagramja)