Reviczky Gábor műtétre vár: Nem járok kezelésre, de ezt nem szabad tudnia az orvosoknak

Reviczky Gábor azt mondja, rendkívül drága gyógyszert szed, és azt mondja, a gyógyszer miatt egész nap feküdnie kell, hogy ki tudja magát pihenni.

2024. augusztus 27., 09:55

Szerző:

Reviczky Gábor annak az apropóján adott interjút a Blikknek, hogy Keszthelyen elment egy közönségtalálkozóra a Bujtor István Filmfesztiválon. A színész többek között arról is beszél, hogy írtak a számára egy remek forgatókönyvet, ami már több nemzetközi díjat is elnyert, de hiába lenne ez egy relatíve alacsony költségvetésű film, nem kaptak pénzt a megvalósítására – annak ellenére, hogy a forgatókönyv megfilmesítés nélkül is rendkívül sikeresnek bizonyult.

Reviczky Gábor rengeteget fekszik

A 75 éves színésznék 2022-ben diagnosztizáltak prosztatarákot, aztán áttéteket is találtak nála, és bár a daganatból felgyógyult, egy sor más egészségügyi probléma is jelentkezett nála. Reviczky Gábor most a következő helyzetjelentést adja az állapotáról:

„Műtétre várok. Nem járok kezelésre, de ezt nem szabad tudni az orvosoknak...”

Erre megkapja azt a kérdést, hogy gyógyszereket kell-e szednie, amire a következő választ adja:

„Igen, szörnyű gyógyszereket, ide is kellett hozom magammal, amelyektől el is fáradok. Ráadásul nagyon drága gyógyszerek.”

És már megint szóba kerül a dohányzás az interjúban, méghozzá annak kapcsán, hogy betegsége ellenére Reviczky Gábor rendületlenül dolgozik tovább, többek között A mi kis falunkban is forgat jelenleg:

„Ez olyan, mint a cigaretta. 68 éve dohányzom, napi két csomaggal szívok el, amire egy professzor barátom azt mondta: csökkenteni csökkentheted, de ha abbahagyod, másfél hónap múlva meghalsz. De ő egy barátom, más orvos állandóan azzal jön, hogy azonnal tegyem le a cigarettát, mert annyi méreg van benne.”

Alább található a teljes interjú, ami a fentieket tartalmazza, kattintson a play gombra!

Revicky Gábor súlyos fertőzéses megbetegedésen van túl

Reviczky Gábor két hete a következőket mesélte az RTL-nek az alább megtekinthető videóban:

„Jött egy egészen érdekes kis tünet, semmi bajom nem volt délelőtt, majd elmesélték, hogy szirénázó mentőautó vitt be a kórházba. Amikor magamhoz tértem, az ágyról felnéztem, megismertem a feleségemet, de nem tudtam a nevét. Másfél perc múlva jöttem rá, hogy hogy hívják. A lányomnak csak a beceneve jutott eszembe, a fiam neve meg egyáltalán nem jutott eszembe. Kiderült, hogy a szívburkomon van egy streptococcus-góc vagy fészek.”

Ebből megintcsak egy hosszas kórházi tartózkodás lett:

„Bent voltam 23 napig. Napi két palack antibiotikumot kaptam, de elmúlt. Viszont a professzor úr tudta, kardiológus lévén, hogy az valahonnan jött, a gócnak máshol kell lennie. És átszállítatott a Semmelweisről a gasztroenterológiára. Végbéltükrözésem volt, találtak egy polipot, és abban volt benne ez a streptococcus-fészek.”

Ezután további polipokat találtak és számoltak fel az orvosok, de ezzel a 75 éves színész még mindig nincs túl mindenen. Még egy műtét vár rá, de Reviczky Gábor azt mondja, hogy aki alárendeli önmagát a betegségének, annak vége, ezért nem szabad az ilyen bajokat túlságosan komolyan venni. Nézze meg ezt a videót is!

(Kiemelt kép: YouTube/Blikk)