Reviczky Gábor súlyos balesetet szenvedett – elárulta, ki okozta „pokoli” fájdalommal járó sérülését

Reviczky Gábor videós interjúban meséli el, ki okozta a balesetet, amiben csontja repedt.

2024. április 19., 09:49

Szerző:

Reviczky Gábor még lábadozik a kemoterápia után, de már visszatért a munkához. Azonban a napokban a 75 éves színész súlyos balesetet szenvedett a saját otthonában. A sztorit a TV2-nek mesélte el, a Tények Plusz című adás videóját szemlézzük alább.

„Gandalf [...] rendkívül okos, ragaszkodik hozzám, állandóan mellettem van, a fejemnél alszik”

– meséli a Kossuth-díjas művész a macskájáról. Igen, a cica a másik főszereplője ennek a történetnek, ő volt az, aki ott lábatlankodott, amikor a gazdája átöltözni próbált.

„Mondom, »cica, menj már arrébb«, ekkor megcsúsztam egy csúszós mellényen, és bevertem a karfába... Nem éreztem semmit. Másnap reggel pokolian fájt a vesém”

– így írja le a balesetet Reviczky Gábor. Először nem értették, hogy mi okozhatja a rettenetes fájdalmat, de aztán a színész felesége észrevette férje hátán a horzsolást. Ezek után hamar megvolt a diagnózis:

„az én kis bordám megrepedt. Pokoli volt napokon keresztül. [...] Felírtak nekem egy port, most már tudok levegőt venni, most már jól vagyok.”

Reviczky Gábor a prosztatarák áttétjei miatt szükségessé vált kemoterápiára is visszatekint a friss interjúban, és ezt az időszakot szintén a pokolhoz hasonlítja:

„az maga a pokol. Megmérgezik az embert. Megölik a ráksejteket, de a többi, egészséges sejtet is megölik. Most már tényleg meg kéne találni a módszert, hogy hogy lehet a rákot gyógyítani, mert ez a kemoterápia, ez nagyon durva. Én olyan beteg voltam, hogy két hónapig vezetni nem tudtam. Elájultam az autóban. Borzalmas volt. Soha ilyen beteg nem voltam, mint amikor gyógyítanak.”

Reviczky Gábor a baleset után most már jól van, a színész újra dolgozik és autót is vezet. Hozzáteszi, hogy a gyógyulás érdekében egy alternatív gyógyítási módot is alkalmazott, de erről nem kíván részletesebben beszélni.

Egyébként amint azt az orvos is megjegyezte, nem jött éppen a legjobbkor a baleset, hiszen a rákos áttétek korábban Reviczky Gábornak a bordáit is megtámadták: ugyanezek a bordák repedtek most el. A színész korábban a következőket mondta el arról a pillanatról, amikor egy CD-n megkapta az eredményeket, amiből kiderült, hogy a prosztatarák mellett súlyos áttétek is találhatók a szervezetében:

„három bordámon volt csontrák, a gerinc tövében csontrák, itt fölül nyirokmirigyrák... meg még a prosztata.”

A színész arról is beszélt korábban, hogy a felesége az egyik legnagyobb támasza a bajban:

„a feleségem nagyon sokat segített. Ő meditál is és beszél a szellemekkel, és ő tud így segíteni.”

(Kiemelt kép: TV2/Tények Plusz)