Reviczky Gábor szomorú bejelentésére senki nem számított

Reviczky Gábor legyőzte a rákot és visszatért a színpadra! Éppen ezért olyan megdöbbentő most friss bejelentése.

2024. február 14., 10:49

Szerző:

Reviczky Gábor túl van a betegségen, és jó hír, hogy visszatért a Vígszínház színpadára. Visszavette A képzelt beteg címszerepét, valamint játssza tovább Balu medvét A dzsungel könyvében.

Visszatérésével kapcsolatban azonban egy szomorú bejelentést tett a Bors című lap hasábjain. Reviczky Gábor azt mondja, új szerepet már soha nem fog többet elvállalni:

„nem készülök már új darabra, nem vágyom rá! Nem tudnék végig csinálni egy egész próbafolyamatot, nem leszek már olyan, mint a betegségem előtt és én ezt elfogadtam. Viszem tovább, ami volt, a Képzelt beteg mellett itt a Dzsungel könyvét, amiben Balut játszom, de a biztonság kedvéért már kettős szereposztásban visszük. Van sok munkám, film, szinkron, egyébként abból is vettem vissza. De szerencsére jól vagyok!”

Reviczky Gábor azonban próbál nem erre gondolni, hosszasan meséli, mekkora sikere volt A képzelt betegben a visszatérésnek, és milyen jóleső fáradtság fogta el az előadás után. A legemlékezetesebb szerepeiről egyébként 2011-ben közölt összeállítást a Vígszínház a YouTube-on. A színész akkor már 30 éve volt a társulat tagja.

Az RTL sztárja egyébként tavaly a betegsége mellett A mi kis falunk forgatásán dolgozott, pedig az azt megelőző hónapokban súlyosbodott a 2022 decemberében diagnosztizált daganat miatti állapota. Illetve, mint mondja, nem is maga a betegség miatt szenved, hanem az amiatt kapott sugárkezelés az, ami elsősorban megviseli.

Így beszél a betegen végzett munkáról:

„nagyon élvezem, sőt, nagyon fontos is hogy van, mert le kell kössem valamivel magam. Próbára is kell tennem magam. Nagyon jó, mert nem tudok foglalkozni a betegségemmel és kevésbé hatnak a mellékhatások. Mert itt a nagy életmentés kapcsán most a mellékhatásokban élek, és rettenetesen fáradékony vagyok. Szinte alig bírok valamit, különösen a hatodik kemó óta. Az már teljesen kikészített.”

Ha a munkát nem is kellett teljesen feladnia, bizonyos hobbijait igen. A cigarettát azonban nem tette le, így beszélt erről korábban az Új szó című lapnak:

„én már annyit szívtam! Egy professzorbarátom azt mondta, csökkenteni lehet, ha viszont abbahagyom, másfél hónap múlva meghalok. Na, azt nem! A nagyapám volt erős dohányos. Közölte is vele az orvos, hogy Reviczky bácsi, ha nem teszi le a cigarettát, akkor le kell vágnunk az egyik lábát. S akkor elnyomta. Ami pedig a sört illeti: naponta három liter vizet kellene innom. Nem tudok. Kérdeztem az orvost, mit csináljak. Sörben lemegy, árultam el neki. Akkor igyon azt, felelte.”

Reviczky Gábor az alábbi interjúban azt is elárulta, hogy a kezelésektől gyakran szédült, kábának érezte magát, de a tünetei mindig megszűntek, amikor a kamera elé vagy színpadra állt.

(Kiemelt kép: RTL/Fókusz)