Nem Pataky Attila az egyetlen: kiderült, Fülöp herceg miért hitt ennyire az ufókban

Egy dokumentumfilm szerint Fülöp herceg nagy érdeklődéssel viseltetett az ufók iránt, és nem véletlenül.

2024. szeptember 15., 06:09

Szerző:

Pont a héten tudhattuk meg, hogy Pataky Attila meghökkentő nézeteit osztja a felesége is, és nem ő az egyetlen: Fülöp herceg szintén rendkívüli módon érdeklődött az ufók iránt, még ha nem is feltétlenül hitt bennük úgy, ahogyan az Edda frontembere.

Fülöp herceg számára ufótalálkozót is szerveztek

Idén tavasszal már a harmadik évfordulója volt Fülöp herceg halálának, és az Express című lap egy új dokumentumfilm kapcsán arra emlékeztet, hogy II. Erzsébet királynő férje mennyire érdeklődött az ufók iránt: egyszer állítólag úgy volt, hogy találkozni is fog eggyel.

Az ufók királya című dokumentumfilmben szerepel az a történet, ami szerint Fülöp hercegnek volt egy lovásza 1949 és 1956 között, akit Sir Peter Horsley-nak hívtak. Ő azt állította, hogy találkozott egy ufóval. A földönkívüli be is mutatkozott neki, Janusnak hívták, és azt mondta, hogy beszélni szeretne Fülöp herceggel.

A Sounds from Another Room (Hangok egy másik szobából) című könyvében Sir Peter Horsley azt is írja, hogy Fülöp herceg rendkívüli módon érdeklődött az ufók iránt, és még arra is megkérte lovászát, hogy hozzon szemtanúkat a Buckingham-palotába magánbeszélgetésekre, akik meséltek a brit királynő férjének az élményeikről a földönkívüliekkel.

Fülöp herceget a nagybátyja inspirálta

Fülöp herceg nagybátyja Lord Mountbatten volt. Ő 1955-ben írt egy hivatalos jelentést egy ezüstszínű űrhajóról, amely állítólag az ő birtokán landolt Hampshire-ben. Fülöp herceg érdeklődését állítólag ez az eset keltette fel annyira, hogy később egyre jobban beleásta magát az ufókkal kapcsolatos dolgokba.

2019 nyarát például a híradások szerint a The Halt Perspective című könyv olvasásával töltötte, ami annak a sokat vitatott esetnek a történetét meséli el, amikor 1980-ban a suffolki Woodbridge-nél több furcsa fényt észleltek – talán földönkívüliek lehettek? Más beszámolók arra utalnak, hogy Fülöp herceg egy sor másik könyvet elolvasott az azonosítatlan repülő tárgyakról.

Pataky Attila biztos sokat mesélt volna Fülöp hercegnek

Pataky Attila a brit királyi család tagjainak ugyan nem mesélt az ufókról, de például Hajdú Péternek és a Tények plusz című TV2-es műsornak igen. Az utóbbinak többek között ezt:

„Az univerzum nyüzsög az élettől! Ne hülyéskedjünk már! Ha ez még újra kérdés, akkor újra elindulunk a kályhától megint és megőrülök! [...] A Man in Black csak a jéghegy csúcsa. Az nem kitalált bolondozás! Az maga a valóság! [...] Attól, hogy mi az öt érzékszervünkkel mennyit tudunk felfogni ebből, meg hogy mennyit hagynak felfogni ebből... Dehát azért most már vannak olyan csatornák, ahol az univerzumot kutatják, hát lehet látni, hogy az élet végtelen. A létezés végtelen, nemhogy esetleg rajtunk kívül is vannak! Hát mekkora buta gőgnek kell lenni ahhoz, hogy az ember azt gondolja magáról, hogy «kukurikú, mi vagyunk itt egyedül a világon»?!”

Vajon mit szólt volna ehhez Fülöp herceg?

(Kiemelt kép: Shutterstock/Lorna Roberts)